Shooters

#RacunTips : Rate of Fire, Recoil Dipengaruhi Oleh Framerate??



gambar menunjukkan rate of fire dan recoil

Oh, baru tau! Tau apa? Bro nak cerita lah ni hehe. Okay so korang yang main PUBG mesti rimas atau annoyed bila main PUBG then tembak selalu tak kena lah, bila tembak senjata makin naik ke atas sebab recoil tinggi la apa semua kan?

Haa bro dapat tau yang kalau nak kurangkan recoil tinggi ni. Apa yang korang perlu buat hanya lah kurangkan FPS limiter korang. Semakin kurang FPS korang, semakin kurang recoil senjata tu.

Simple kan? Tapi ada risiko lah kalau dah kurangkan FPS ni. Risikonya adalah kalau korang rendahkan FPS, rate of fire senjata tu pun akan berkurang dan akan mengurangkan damage yang dilakukan sebab ye lah, peluru keluar lambat sikit kan?

So, kesimpulan untuk benda ni senang je. Semakin rendah FPS, Semakin kurang recoil dan rate of fire senjata tu dan kalau FPS naik maka recoil dan rate of fire pun naik.  Walaupun bagus recoil rendah tapi bahaya rate of fire berkurang. Well, apa-apa pun goodluck dalam game korang bossku sekalian hehe.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST