AAA Games

Respawn Dan Ping Masuk Dalam Fortnite Season 8!?



Aik, dah kenapa masuk respawn dan ping system dalam Fortnite ni?  Macam kenal je? Iyaaa untuk player yang dah main Apex Legends mesti lah tau kan dua-dua system tu kan? System tu memang telah dipakai buat kali pertama dalam game battle royale iaitu Apex Legends keluaran Respawn Entertainment.

Baru-baru ni Fortnite dah keluar Season 8 dan banyak benda-benda baru yang ada macam UI baru, volcano vents, cannons dan feature yang ramai orang tau iaitu ping system. Ping ni function dia untuk alert kan member korang kat mana ada enemy, loot, chest , dan sebagainya. Kiranya ping ni menggantikan communication melalui suara dengan kawan korang lah.

Dalam season 8 punya patch ni, banyak jugak skin baru yang ada dan paling istimewa bagi E-jam adalah skin banana…? Iyaaa skin banana lah paling menonjol dan E-jam rasa nak beli je skin banana tu. Tapi bukan skin, UI baru, ping system je tau. Ada satu lagi feature Apex Legends yang masuk dalam Season 8 Fortnite ni.

Dalam game Fortnite, korang akan nampak ada van banyak-banyak sekitar map Fortnite tu. Beberapa player yang mata macam helang dah tangkap dah van-van ni dan kemungkinan ini lah yang dikatakan akan ada respawn system macam dalam Apex Legends? Takpe ke sama feature macam game lain? Huhu harap-harap jangan jadi sebijik sudah lah ye. Tapi kalau korang nak tengok van ni ataupun dikenali sebagai Second Chance Van, menurut leak yang ada, korang kene masuk dalam game dulu dan spawn dekat Retail Row tapi jangan dekat sangat sebab nanti van tu hilang pulak sebab dekat sangat, maybe sebab tak complete lagi kan?

Well, setakat ni, itu saja lah yang ada dalam Season 8 ni, Apex Legends pun dah nak masuk phase Battle Pass tapi jangan risau lah rasanya gameplay tak berubah cuma tambah sikit itu ini. Well, to all of you Fortnite players goodluck! Ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!