There is no delivery to Tawau, Kunak and Semporna. Temporary suspension by courier service. Dismiss
Gaming phone

Sebanyak 20 games kena banned di China?!




Okay guys, no more “Chinumbawan” dah sekarang. HAHA

Nak tahu tak kenapa? Sebab sis dapat tahu banyak game dah kena banned di negara China. Korang tahu kan game PUBG dan Fornite antara game yang sangat popular dekat China, tapi sekarang tak ada lagi dah. Sebanyak 20 games telah di banned di China temasuklah game PUBG, Fornite, Warcraft dan banyak lagi.

Menurut China, sekarang ni diaorang ada buat satu code iaitu “Online Ethics Review Committee” yang mana ia akan membuat sesuatu tindakan game untuk buat penilaian game apa yang boleh dimain dan tak boleh. Game yang kena banned akan di ubah semula mengikut penilaian dari China.

Game Cause Recommended Action
League of Legends (Riot) Overly revealing female characters, rewards given based on rank, inharmonious chatroom. Corrective action
Overwatch (Blizzard) Game visuals promote incorrect values, inharmonious chatroom. Corrective action
Diablo (Blizzard) Inharmonious chat, game missions include fraud. Corrective action
World of Warcraft (Blizzard) Overly revealing female characters, inharmonious chatroom. Corrective action
PlayerUnknown’s Battleground (Bluehole) Blood and gore. Prohibited/Withdraw
Fortnite (Epic) Blood and gore, vulgar content. Prohibited/Withdraw
H1Z1 (Daybreak) Blood and gore, vulgar content. Prohibited/Withdraw
Alliance of Valiant Arms (Red Duck) Blood and gore, vulgar content. Prohibited/Withdraw
Ring of Elysium (Tencent) Blood and gore, vulgar content. Prohibited/Withdraw
Paladins (Hi-Rez) Overly revealing female characters, blood and gore, vulgar content. Prohibited/Withdraw

List game di atas adalah antara game popular yang tak boleh dimain di China. Betapa sedihnya weh! Apa perasaan pemain di China eh? Mesti ramai yang tak puas hati dan marah. Ye la, bayangkan kalau ada yang main tu dah level power-power, then tiba-tiba tak boleh dah tak available. Nak naik jadi power tu ingat senang ke kan, siap jadi player untuk negara lagi.

Tapi apakan daya, negara China dah buat rules macam tu. So, nak tak nak rakyatnya kena la follow. Nasib baik kat Malaysia takda kaitan, kalau tak, sis menangis! Sis suka main PUBG dan Fornite. Selamat la Malaysia. Hihi

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!