Use "RTPKP" to get RM10 discount. Valid until 26th January. Min. Purchase from RM100.

Single Player Games Lebih Kuat Berbanding Dulu

racun-tech-resident-evil-2-remake-cover

Sekarang Gamers Lebih Menggemarkan Single Player Games Berbanding Online Multiplayer

racun-tech-kratos

Remedy Entertainment, studio yang buat game Quantum Break dan game terbaru iaitu Control, CEO nya berkata Single Player Games (SPG) lebih berkuasa daripada dulu. Sebab dia cakap macam ni adalah disebabkan baru-baru ni dalam dunia gaming, game yang bukan online mampu meraih minat orang ramai. Antara contoh adalah Resident Evil 2 Remake, Kingdom Hearts 3 dan sebagainya.

Dalam satu interview dengan CEO Remedy, Tero Virtala, berkata yang game single player takkan pergi ke mana-mana. Walaupun terdapat keraguan dengan kemajuan game genre ni, tapi genre ni ternyata dah membuktikan  yang game ni masih meraih sambutan hangat daripada gamers. Kebanyakan game genre SPG yang mendapat sambutan hangat adalah daripada Sony.

Masa Depan SPG Macam Mana?

racun-tech-horizon-zero-dawn

Bila diorang buat perbincangan, ramai jugak yang ragu-ragu dengan kebolehan, potensi dan masa depan game single player ni. Tapi bila tengok kejayaan game SPG macam Sony dan Ubisoft, kita boleh nampak yang genre SPG jugak makin menaik sekarang. Tapi kena ingat jugak lah, bukan graphic game je yang penting, tapi storyline dia, gameplay dia dan sebagainya yang buatkan suatu game tu jadi hits.

Virtala jugak dah membincangkan dengan para audience studio, dan team untuk meneruskan buat game bertarafkan AAA. Untuk menyempurnakan goal tu, diorang akan buat satu game yang menonjol dengan character dan storyline yang menarik. Storyline dan character yang menarik jugak adalah satu foundation kepada studio Remedy Entertainment ni. Contohnya adalah game Quantum Break dengan story yang best dan gameplay mechanic yang menarik dan jugak character yang mempunyai jalan cerita yang berbeza.

Game terbaru diorang, Control yang menggunakan tema Supernatural, telah set untuk release di PS4, Xbox One dan PC. Game tu dijangka akan keluar pada lewat tahun ni. So korang rasa betul ke SPG ni masih atau memang makin popular? Korang adalah seorang SPG player atau MMO player? Keep it classy and ciao~ 

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!