Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
Gaming

Stadia, Cloud Base Gaming/Streaming Platform Keluaran Google!!



Hello there gais, so korang nak tau something tak? Haa nak, tak nak, kena tau jugak sebab baru-baru ni Google ada develop something dan benda ni bukannya kecil tapi besar beb huhu. So apa dia diorang buat tu sampai besar sangat ni? Pada event GDC 2019, Google ada announced something pasal projek diorang ni.

Nama yang diberi untuk projek tu adalah Stadia, satu cloud base gaming atau streaming platform yang dibuat khas untuk Google Chrome. Function Stadia ni adalah korang boleh main game korang melalui browser Google Chrome je tau haa hahaha tak ke senang tu. Buat masa ni game yang akan dimainkan adalah dalam quality 4K 60 FPS.

Stadia ni sudah semestinya open kepada semua orang dan bukan orang tertentu je hehe. Katanya antara game pertama yang akan available untuk dimainkan masa dah launch nanti adalah Doom Eternal and dalam quality yang tinggi tu lah hehe. Untuk perancangan seterusnya, diorang jugak ambil Jade Raymond sebagai Vice President dalam Stadia gaming platform ni.

Untuk pengetahuan korang, Jade Raymond adalah seorang game producer dan salah satu game yang dia pernah tolong buat adalah Assassin Creed series dan jugak Watch Dogs. Buat masa ni jawatan Jade Raymond adalah sebagai Vice President dalam platform Stadia tu dan tak tau role dia sebagai apa nanti tapi katanya dia akan mengetuai dalam projek membuat first party untuk game platform tersebut. So kita boleh expect akan ada game exclusive untuk Stadia ni.

Tapi sudah semestinya ada side effect kepada platform ni lah. Untuk run game dan dalam quality 4K 60FPS tu korang kena lah ada internet yang padu kan? So kalau korang ada internet yang padu boleh lah main melalui platform ni. Tapi sabar dulu gais, sebab game platform ni belum keluar lagi dan tak tau lagi release datenya bila but dijangka pada tahun ni jugak. So apa pendapat korang tentang game platform ni? Berbaloikah? Kena ke pada masa sekarang? It’s up to you okayyyy gais hehe ciao~

P/s: Nak buat servis komputer atau beli komputer tapi tak tahu dekat mana? Call je terus  team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.