EA

Staff EA Seramai 350 Orang Dah…



Staff EA Seramai 350 Orang Dah…

racun-tech-ea-staff-layoff

Alamak, EA pulak berhentikan seramai 350 orang staffnya baru-baru ni gais! Staff yang diberhentikan adalah daripada marketing, publishing dan operation team. Bukan tu je tapi diorang nak mengurangkan kehadiran diorang di Russia dan Japan.

CEO EA, Andrew Wilson telah announced yang EA akan memberhentikan seramai 350 orang pada harini jugak. Andrew Wilson berkata yang publisher akan ambil “beberapa langkah penting untuk mencabar dan bersedia untuk peluang yang akan datang”. Malangnya perubahan tu semua akan “menjejaskan sebanyak 350 pekerjaan”. So senang cerita 350 orang daripada 9000 orang pekerja dalam EA akan terkorban pekerjaanya di EA huhu.

racun-tech-ea-conference

Sebelum ni pun Activision Blizzard dah berhentikan beberapa ratus pekerjanya dan ArenaNet pun sama cuma tak tau berapa yang diberhentikan. Telltale pulak, studio yang buat game antara yang terkenal macam The Walking Dead Series dah tutup terus pintu studionya sebab sale yang kurang.

Well gais, E-jam akui memang sekarang musim memberhentikan staff huhu. Moga-moga yang diberhentikan tu dapat lah pekerjaan di tempat lain lah ye? And company pulak jangan bankrupt sebab kita sebagai gamer menantikan game-game yang menarik huhu. Keep it cool and ciao gais~


Sumber: PCGamer

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST