Action

Steam Telah Mencecah 20 Juta Pengguna Serentak!

racun-tech-stonks-steam
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Semuanya Kerana Untuk Mencegah Diri Daripada COVID 19

Steam kini telah memecah record baru dalam pengguna secara serentak, tetapi bagaimana? Ada sale ke? Jawapannya adalah pada wabak penyakit COVID 19 atau Corona Virus. Seperti yang diketahui ramai, wabak ini telah menjejaskan rutin harian orang ramai, termasuklah kerja, beriadah dan sebagainya. 

Tetapi Steam telah dikejutkan dengan jumlah pengguna yang aktif Steam yang banyak disebabkan pengguna yang tidak keluar rumah kerana wabak itu. Jumlah pengguna terkumpul sebelum ini adalah pada 18,801,944 (February 2020) dan kini, dengan record terbaru iaitu berjumlah 19,728,027 (jumlah tepat adalah 20,313,451). Ramai kan?

Penularan wabak COVID 19 ini telah memaksa penduduk untuk berada di rumah sepanjang masa. Ada juga yang perlu kerja dari rumah dan belajar secara online. Pada saat itu jugalah Steam telah dijangka mendapat sambutan oleh pengguna serata dunia.

Antara Game Yang Dikunjungi Orang Ramai

Kalau pengguna dah mencecah hampir 20 juta, game apa jer yang dimainkan oleh orang ramai tu? Game yang mendapat sambutan ramai pengguna adalah:

  • CS:GO: 1,007,062 
  • DOTA 2: 694,829
  • PUBG: 525,462
  • Rainbow Six Siege: 196,352
  • Grand Theft Auto V: 173,546

(nombor ini mungkin telah berubah waktu article ini diterbitkan)

Call of Duty: Warzone Menyerlah!

Selain daripada Steam, Battle.Net juga mendapat sambutan ramai disebabkan game terbaru Activision, Call of Duty: Warzone. Pada minggu pertama sahaja game ini dikeluarkan sudah mendapat jumlah pengguna seramai 15 juta.

So apa korang rasa? Adakah COVID 19 ini semakin serious sehingga kita memerlukan perintah berkurung? Apa-apa pun stay safe dan jaga kesihatan gais, jika rasa tak sedap badan, terus jumpa doktor okay! 

Keep it classy, stay safe, dan ciao gais~

See Also: Troubleshoot: Tiada Display, The Witcher Menjadi Salah Satu Most Viewed Dalam Netflix Dan Mendapat Anime Film??, Rainbow Six Siege Dah Jadi Free?? Download Sekarang!, BenQ EX2780Q, Monitor All Rounder Terbaik?

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun7ech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (https://wa.me/601156449940)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!