Switch Akan Dapat Resident Evil 2 Remake!?



Well, malangnya tak, huhu sedihnya. Tahun lepas, keputusan Capcom untuk tidak release Resident Evil 2 Remake ke Nintendo Switch masih tidak berubah sampai sekarang.

Perbincangan ni dah dibawak sampai ke banyak social media dan seorang gamer ni bertanya adakah Resident Evil 2 Remake akan ke Switch dan manager Resident Evil community menjawab tidak. Huwaaa kenapa takda UwU.

Well, kene fikir ikut logic jugak kalau game yang menggunakan engine RE yang berkualiti tinggi, rasanya tak mampu dekat Nintendo Switch takut lag yang teramat kan? Tapi pernah ada gameplay Resident Evil 7 yang dibuat dalam console Nintendo tu menggunakan streaming via cloud tapi rasanya untuk Resident Evil 2 tak pasti lagi macam mana.

Kalau Capcom bersetuju nak buat downgrade version dekat Switch, rasanya boleh naikkan lagi sales untuk game ni walaupun sales memang dah tinggi tapi kemon masyuk kot hehe kene lah tambah lagi kan? Resident Evil 2 Remake dah keluar sekarang di Steam atau di mana-mana kedai game berhampiran.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!