Use "RTPKP" to get RM10 discount. Valid until 26th January. Min. Purchase from RM100.

Switch Akan Jadi Lebih Kecil Dan Murah?!

racun-tech-switch



Switch Akan Jadi Lebih Kecil Dan Murah?!

racun-tech-nintendo-switch-console

Serious lah Nintendo Switch akan jadi lebih kecil dan lagi murah berbanding sekarang? Khabar angin tentang ni telah diumumkan daripada dulu lagi iaitu Nintendo Switch ni akan menjadi kecil dan lebih murah. Nampaknya sekarang ni kahabr angin ni akan jadi realiti dengan satu berita daripada akhbar Jepun iaitu Nikkei.

Dalam berita surat khabar Nikkei tu berkata, Nintendo Switch versi kecil dan lebih murah akan mula dijual pada musim luruh nanti iaitu pada 23 September. Switch yang versi lebih kecil ni akan jadi lebih senang untuk dibawak jalan-jalan daripada yang sedia ada sekarang ni. Tapi korang jangan ingat lagi kecil ni maksudnya system dia semua downgrade. Walaupun kecil, tapi hybrid console (maksudnya boleh handheld ataupun pasang ke tv) daripada Nintendo yang kecil ni masih mengekalkan feature plug in ke tv.

Versi Lagi Besar Pulak!?

racun-tech-nintendo-switch

Bukan tu je, tapi ada lagi report mengatakan yang versi lagi besar dan berkuasa akan datang tapi bukan pada masa yang terdekat. Dikatakan dulu yang versi lagi besar dan perlukan major redesign ni akan datang tahun ni tapi sekarang dah diubah. Baru-baru ni jugak ada satu projek baru dalam Nintendo iaitu “Quality of Life” tapi malangnya dah cancel sebab benda ni tak “Nintedo-esque” dan tak kena dengan branding diorang. Projek ni dikatakan sangat membantu untuk sleep quality korang.

Walaupun kita dah mendengar banyak report, tapi kita jangan terlalu percaya okay gais? Takut benda macam ni tak jadi pulak lagipun Nikkei ni ada reputasi yang agak “buruk” sebab translation diorang banyak tak kena. So, kita just kena tunggu lah daripada Nintendo sendiri untuk umumkan secara official pasal Nintendo Switch diorang.

Aap-apa pun keep it cool and ciao gais~


Sumber: Comicbook/wwg

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!