There is no delivery to Tawau, Kunak and Semporna. Temporary suspension by courier service. Dismiss
AAA Games

Syafiq Kyle Kena Racun Daripada Racun Tech?!

racun-tech-syafiq-kyle-zharif



Syafiq Kyle Kena Racun Daripada Racun Tech?!

Syafiq Kyle kena racun dah dengan Racun Tech? Dia okay ke tak tu!? Haa jangan risau gais, korang pun tau kitaorang ni Racun Tech macam mana kan? Kepada korang yang mungkin tak kenal. Syafiq Kyle adalah seorang pelakon dan paling latest adalah lakonannya dalam cerita Nur 2 iaitu sambungan daripada Nur yang pertama. Dia memegang watak sebagai Uztaz Adam. Seperti yang dinyatakan, Syafiq Kyle atau Uztaz Adam daripada cerita kegemaran orang ramai iaitu Nur dan Nur 2 dah kena racun daripada kami Racun Tech.

ALASAN Ustaz Adam dalam Nur 2

[TONTON SAMPAI HABIS].Jangan percaya #lelaki kalau dia kata takda apa-apa….Tag laki korang bagi dia sedar sikit!.Saksikan juga episod penuh di iflix dan tonton.com.my#Nur2Memes #nur2Kredit : TV3 Malaysia, NUR 2 – TV3

Posted by Racun Tech on Wednesday, April 17, 2019

Kisah Perjalanan Syafiq Kyle

So, korang nak tau tak macam mana ceritanya apa semua daripada mula sampai habis? Okay E-jam kasi cerita ini kali lah. So, Uztaz Adam tengah cari Nur dekat area Setia Alam tapi end up dia boleh pulak terjumpa Racun Tech dekat Setia Alam ni. Dia pun diracun lah habis-habisan daripada bajet 4K kepada 8K total perbelanjaan dia hehe. Cerita sebenar dia, Syafiq Kyle mencari dekat mana nak setup PC Gaming yang padu dengan bajet 4K sahaja. Tapi setelah direcommend teruks oleh para peminat, artis ni pun datang lah ke Racun Tech.

So, korang nak tengok tak apa setup dia? Ini kali lah E-jam kasi link dan korang tengok lah ye!

Apa macam gais? Korang ada rasa tak aura diracun masa tengok video ni? Kalau korang tak dengar jelas sangat apa yang dikatakan oleh abang Syafiq Kyle, E-jam ceritakan okay apa spec dan barang PC yang dibeli oleh dia sampai daripada elok-elok bajet RM4K boleh jadi sampai RM8K.

Specification

PC spec yang dimiliki oleh Syafiq Kyle sekarang adalah:

Processor: AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz

Motherboard (MOBO): GIGABYTE GA-B450 Aorus Pro

GPU: Galax RTX 2060 OC

SSD: ADATA SSD GAMMIX S11 PRO 256GB

HDD: WD Blue 1TB Desktop Hard Disk Drive

PSU: 1ST PLAYER DK 6.0 600W Active PFC High Performance ATX Power Supply 80 Plus Bronze Certified Full Modular

RAM: (x4)Geil Super luce 3000MHz 8GB RGB

Add-ons

Okay so, yang tadi adalah spec PC dia dan ini pulak adalah penambahan untuk membantu PC tu jadi lagi padu pulak iaitu:

Cooling Fan: ID Cooling DF-12025-RGB Trio (x1) dan ID Cooling Auraflow X 240 (x1)

Keyboard: 1ST PLAYER MK3 Bullet Hunter RGB Keyboard

Mouse: Fire Dancing FD 300 RGB Mouse

Headphone: HyperX Cloud II headset

USB WiFi Adapter: TP-LINK (Archer T2UH) AC600 Dual Band High Gain Wireless USB Adapter

Okay so, sekian lah barangan yang dikatakan sampai bajet RM8K tu. Syafiq Kyle jugak membeli satu monitor daripada kami iaitu LG 34″ Curved 21:9 UltraWide™ IPS Display. Monitor ni gais, dengan panjang lebar 34 incinya dengan curve lagi menjanjikan gaming experience yang best!

racun-tech-syafiq-kyle

So, sekian sudah tamat episode Nur 2 kali ni daripada team Racun Tech. Terima kasih kepada Syafiq Kyle jugak sebab membeli daripada kami dan kami tertunggu lagi kalau-kalau nak datang sini lagi hehe. Kalau korang nak buat satu episode kehidupan korang di sini jugak, jangan lupa datang, dan kami akan buat setup PC yang terbaik untuk korang. Ingat Setia Alam, ingat Racun Tech gais.

Keep it steady and ciao~


Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!