Action

The Merchant Resident Evil 4 Memang Friendship Goals



Hey gais, so korang tengah buat apa tu? Haa E-jam kalini nak mengimbau memori korang la sekejap alang-alang korang tengah free and baca artikel ni hahaha. So korang pernah tak main Resident Evil 4? Game yang dikatakan antara yang paling best untuk console PS2 masa zaman-zaman kegemilangan PS2 dulu?

Alright so E-jam nak bagitau pasal someone dalam game Resident Evil 4 ni. Bukan Leon, bukan Ada dan semestinya bukan Ashley yang dibenci ramai tu tapi pasal The Merchant tu haa yang selalu je kit terjumpa tengah jalan and jual macam-macam senjata yang kita perlukan untuk lawan manusia yang dikawal dengan parasite “Las Plagas” atau “Plagas”.

Tapi katanya The Merchant ni pun kene rasanya sebab ramai berdebat yang dia sebenarnya kena jugak tapi disebabkan dia ni suka berniaga tak ingat dunia, so dia tak jadi gila macam orang lain (lol serius lah macam ni hahaha). So E-jam sebenarnya dah lama tak jumpa dia hahah itu je nak cerita sebenarnya. Bila rasa mini boss macam makin susah, dia lah peneman setia yang korang boleh upgrade pistol korang punya performance haa. Memang E-jam cakap dia lah kawan paling setia so memang #Friendshipgoals hahahaha

Masa first time jumpa E-jam takut gak sebenarnya. Yelah mana tak nya tiba-tiba ada cutscene hujan ribut petir takda terus panggil tak bagi salam apa kes hahaha. Pastu ingatkan dia enemy lah bagai kan so E-jam terbunuh dia pastu tengok-tengok dia takleh hidup balik huhu rugi giler. Tapi tu lah rindu nak dengar line iconic dia iaitu “What are ya buying?” atau “What are ya selling?” atau paling diingati ramai yang terngiang-ngiang dekat kepala orang iaitu “Welcome stranger”. Hahaha rindu zaman-zaman tu.

P/s: Chop! Korang nak gi mana? Takyah lah susah-susah, RacunTech kan ada. Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

TOP

Request a call

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)