Sci-fi

Those Who Remain, Game Menggunakan Kegelapan Sebagai Senjata



Those Who Remain, Game Menggunakan Kegelapan Sebagai Senjata

Hello gais, so E-jam nak recommend satu game baru yang akan keluar nanti gais. Game ni adalah lebih kepada genre Sci-Fi Survival Horror Thriller dan Puzzle Solving so mesti best!

Okay so nama game ni adalah Those Who Remain. Dalam game ni, akan ada sentiasa mata yang memandang korang di dalam kegelapan, tunggu masa je nak serang korang. Story game ni mengisahkan seorang lelaki bernama Edward Turner dalam mencari seseorang wanita yang hilang dalam pekan yang terbiar Dormont.

racun-tech-those-who-remain-gameplay

Gameplay Mechanics

Dalam game tu, banyak mata yang memandang korang dan ada makhluk yang sembunyi dalam kegelapan dekat bangunan, bayang-bayang dan sebagainya yang menunggu korang masuk ke kawasan yang gelap. Sekali korang masuk kawasan yang gelap, diorang akan tarik korang dan bunuh dengan kejam. Tapi dengan adanya cahaya walaupun sikit, makhluk tu akan hilang. Korang kena make sure sentiasa ada cahaya baru boleh proceed sebab kalau tak, susah korang nak solve puzzle lagi.

racun-tech-those-who-remain-game

Ramai yang kata game ni seolah-olah macam Silent Hill dan P.T bergabung dan bagi vibes macam daripada kedua-dua game tu lah. Game ni best jugak E-jam tengok daripada trailer tu. Those Who Remain dijangka akan release pada tahun ni jugak bulan March (tapi nampaknya dah lepas so rasanya akan diberitahu nanti?) untuk Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch dan jugak PC.


Sumber: Polygon

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

TOP

Request a call

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)