Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss
AAA Games

Valve Anti-Review Bombing Buang 4K Review!



Valve Anti-Review Bombing Buang 4K Review!

racun-tech-borderlands-3

Hello there gais, so korang dah baca dah yang Luqhman ada buat pasal Gearbox Software kena review bomb dekat Steam? Kalau korang belum baca, maka baca lah dulu ye sebab kali ni E-jam nak cerita apa jadi seterusnya.

Macam yang korang tau, Borderlands 3, keluaran Gearbox Software akan dijadikan Epic Store Exclusives di mana game Borderlands 3 tu hanya akan keluar di Epic Games Store sahaja dan bukan dekat store lain-lain. Untuk game ni keluar di tempat lain, kena tunggu lah sampai April 2020.

Effect Daripada Review Bomb

racun-tech-steam-review-borderlands-3

Di atas ni adalah bila ramai yang telah review bomb di game-game Borderlands series. So, selepas dah dapat berita pasal exclusives tu, orang pun ramai lah yang bengang. Diorang pun buat keputusan untuk ulangi benda yang sama macam game sebelum ni yang ditarik oleh Epic Store iaitu Metro Exodus. Walaupun Borderlands 3 tak kena tarik daripada Steam pun, tapi para gamer semua review bomb game Gearbox dekat Steam.

Pihak Valve pun terpaksa lah membuang sebanyak 4000+ negative review daripada section review oleh gamers di game Borderlands series tu. Valve jugak dah umumkan pada bulan lepas untuk mengelakkan gerakan review bombing ni. Benda ni akan mengenal pasti lah review mana yang betul-betul teruk atau tidak dan akan mengambil tindakan selaju yang mungkin. Kalau korang nak tengok review bomb tu boleh sahaja, korang kena lah tekan pada most negative review dalam review section tu okay? Tapi review yang teruk dah pun disembunyikan so review tu akan tiada dekat overall sebab Valve hanya tinggalkan yang positive.

racun-tech-borderlands-3-review

So, korang setuju ke tak game Borderlands 3 ni akan dikeluarkan di Epic Games Store? Nanti E-jam akan keluarkan satu article yang membincangkan pasal kenapa ramai orang benci atau tak suka kepada store Epic Games okay? Borderlands 3 akan keluar pada September 13 2019 so kalau korang adalah seorang PC gamer, jangan lupa beli di Epic Store okay? Keep it cool and ciao gais~


Sumber: PCGamer

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



Join the conversation

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.