Viking Style Assassin’s Creed?! Ganas!

racun-tech-Thor-assassins-creed

Tema Viking? Cerita Ni Set Pada Bila Dan Peristiwa Apa??

racun-tech-assassin-creed-ragnarok

Kali ni Assassin’s Creed bertemakan Viking pulak?? Style bah! So, baru-baru ni telah leak di 4Chan tentang development dan progress pasal Assassin’s Creed terbaru ni. Dalam leak tu, boleh dikatakan terlalu banyak lah yang ada dan E-jam akan ceritakan leak-leak yang penting untuk pengetahuan korang tentang game terbaru Ubisoft ni. So, untuk memulakan, game ni macam E-jam cakap tadi telah set pada era Viking iaitu 845AD. Tapi tak silap haritu E-jam ada buat pasal Assassin’s Creed Legion pulak? Hmm takpe lah kita sambung balik pasal Assassin’s Creed Ragnarok ni.

Untuk pengetahuan korang, nama projek Assassin’s Creed baru ni adalah Kingdom. Tapi yang telah leak di 4Chan adalah nama official dia iaitu Assassin’s Creed Ragnarok. Game kali ni korang akan memainkan watak sebagai salah seorang kawan Ragnar Lodbrok, seorang raja lagenda Viking negara Sweden dan Denmark. Cerita kali ni mengisahkan masa dia sedang membentuk Great Heathen Army. Player akan dilengkapi dengan senjata biasa Assassin’s Creed dan semestinya senjata mengikut era Viking tu nanti.

Dikatakan Dalam Game Ni Ada Relic Lagenda Mjolnir?!

racun-tech-viking-assassin-creed-theme

Seperti yang korang tau, Thor, adalah dewa dalam mythologic Scandinavian. Dalam game ni, dikatakan ada relic lagenda iaitu Mjolnir, tukul besi Thor tu sendiri! Game ni jugak akan menggunakan system seperti Assassin’s Creed Odyssey, iaitu system conquest battle. Korang boleh menakluki satu tempat, berperang untuk melemahkan enemy daripada memegang kawasan diorang. Senang cerita dia ada feature macam Assassin’s Creed Odyssey lah.

Selain tu, game ni jugak menggunakan feature seperti eagle vision dan ship combat sama jugak macam Odyssey punya. Cuma kali ni game ni akan lebih fokus kepada exploration daripada asyik berperang atau lawan je. Dikatakan quest mark dekat map jugak akan dibuang sebab diorang (Ubisoft Montreal) nak players betul-betul explore sendiri, kenali dunia Assasssin’s Creed Ragnarok ni. Dalam leak tu jugak ada screenshot daripada gameplay test dalam game tu! Korang boleh tengok di bawah ni.

racun-tech-viking-assassin-creed
racun-tech-viking-assassin-creed-2
racun-tech-viking-assassin-creed-3

So, korang rasa game ni macam mana jadinya nanti? Adakah bagus seperti yang kita harap-harapkan? Atau tak seperti apa yang kita bayangkan tapi lagi bagus atau teruk? Lambat laun kita akan tau jugak oaky gais? Apa-apa pun keep it classy, stay safe dan ciao~

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!