Posted in

Youtube Disable Comments Kerana Pedophile!!

Posted in



Menurut report baru-baru ni, minggu lepas dah dilaporkan banyak video yang di post dalam Youtube adalah video yang target audience pedophile. Video-video ni dikatakan ada kat Youtube sebanyak 10 juta!

Dengan video banyak macam tu, dan demi mencegah sebarang kemungkaran dan pedophile menambah “populasi” diorang, Youtube pun decide untuk disable terus comment-comment video yang ada sebarang unsur yang boleh membawa ke pedophilia. Policy baru yang aggresive ni telah dilancarkan sempena kes-kes ni lah.

Dalam report baru-baru ni berkenaan minggu lepas, ramai pedophile yang berkongsi maklumat, nombor, cuba menggoda budak-budak dalam comment section sebuah video. Ada jugak yang share link untuk ke child pornography. Comment-comment daripada pedophile macam ni lah yang di upvotekan supaya ramai yang tengok dan pihak Youtube tau berkenaan ni dan sedia untuk bertindak dengan segera sebelum diorang berleluasa di platform media dengan hasutan negatif diorang tu.

Sejak ada comment dan video yang berunsur pedophile ni, McDonald, Disney dan Epic Games telah mula menarik ads pre-roll diorang sebab tak ingin bekerjasama dengan syarikat yang membiarkan video berunsur pedohilia ni. Diorang jugak berkata kenapa Youtube tak review video-video seperti tu secara manual dan bertindak segera sebelum terlambat.

Haih macam-macam lah pedophile sekarang ni. Tengok lah jumlah tu, 10 juta beb bukan sikit tu. Youtube jugak tengah cuba untuk membuang dan ban terus video dan creator yang dengan jelas melanggar policy diorang, peraturan, dan menganggu keselamatan dan privacy orang lain. Untuk korang yang baca ni, E-jam nasihat jangan lah buat eh kerja-kerja macam ni huhu tak untung ke apa pun tau. Mencegah is better right? Sama-sama bangkit aite guys and better korang datang Racun Tech beli PC dan main game selalu hehe. Ciao~

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Search racuntech.com

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!