Cukai Untuk “M” Dan Adult Only Rated Game!?


Ah, sudah… Kena cukai pulak, habis lah melayang duit kita huhu. Eh kejap, bukan kat sini lah bros, benda ni dikatakan akan dipratikkan di Pennsylvania. Kenapa? Haa dah nama pun “M” atau Mature Content kan so kita boleh expect yang dame ni mengandungi scene yang ganas atau lucah. Contohnya, GTA Series, Red Dead Redemption Series.

Cukai tu agak mahal dalam 6$ (RM24.41), so kalau beli game bernilai 60$ (RM244.14), akan ditambah lagi dengan RM24.41 tu. Dulu benda ni dah pernah dijadikan isu sampai bergaduh-gaduh kat social media pasal cukai ni. Walaupun ada segelintir yang menyokong tapi tak jadi sebab lagi ramai gamers yang bantah benda ni so cancel yow.

But, yeah Pennsylvania nak buat balik cadangan ni tahun ni dan memang para gamers takkan happy dengan benda ni. Sponsors terbaru untuk cadangan cukai ni ada dua demokrat dan satu republik iaitu Representatives. Marguerite Quinn, Representatives. Carol Hill-Evan, dan Representatives. Ed Neilson. Buat masa ni cadangan ni dalam perbincangan dan tak tau lagi statusnya macam mana. Tapi pishang beb untuk orang Pennsylvania lepas ni kalau jadi huhu.

Fuh, nasib cukai ni tak dikenakan kat sini kalau tak bro pun pokai huhu tapi yela benda ni tak adil kepada dewasa yang tak menyalahi undang-undang apa pun kena jugak. But, yela cukai pun ada sebabnya kan? Yang penting budak-budak tak terikut dengan violence yang ada dalam game dan belajar sungguh-sungguh tu je hahaha. Tapi serious, jangan buat benda bukan-bukan okay guys!

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: