Damage Reduction Gibraltar Dan Caustic, Nerf Weapon

racun-tech-apex-legends-gibraltar-caustic

Akhirnya, Gibraltar dan Caustic dapat Damage Reduction! Baru lah tank hehe. Seperti mana yang korang tau, Gibraltar dan Caustic adalah dua character terbesar dalam Apex Legends. Gibraltar dengan gemuknya dan Caustic dengan tegapnya, dua-dua merupakan orang berbadan terbesar dalam game ni.

Tapi ni merupakan satu kelemahan bagi diorang lah. Sebab apa? Sebab lagi besar, lagi senang nak kena tembak. So, dengan rayuan oleh semua orang, akhirnya Respawn menjawab dengan membuat update kepada Gibraltar dan Caustic dengan memberikan damage reduction. Seperti mana daripada dulu, hitbox adalah kawasan yang character korang boleh kena tembak. Disebabkan dua orang ni berbadan besar, dioarang pun senang kena hit. Sebab tu Respawn buat diorang lebih “tank” sedikit so sesuai dengan badan diorang.

Weapon Nerf dan Buff

racun-tech-apex-legends-wingman

Apex Legends_20190207115144

Untuk bahagian weapon pulak, ada beberapa perubahan yang dibuat seperti:

G7 Scout/ Triple Take / Longbow DMR

  • Lowered leg shot damage reduction: 25% -> 10%
  • Reduced base weapon sway by about 33%
  • Reduced base sway speed by about 25%

Longbow DMR

  • Increased fire rate 1.2 -> 1.6
  • Increased magazine size Base mag increased: 5 -> 6 rounds
  • Common mag extender increased: 6 -> 8 rounds
  • Rare mag extender increased: 8 -> 10 rounds
  • Epic mag extender increased: 10 -> 12 rounds

Havoc

  • Increased base magazine size: 25 -> 32 rounds
  • Charge Beam:
  •  – Reduced cost per shot: 5 -> 4
  •  – Increased close range damage: 55 -> 60
  •  – Increased damage at range: 45 -> 50
  •  – Close range damage falloff increased: 35m -> 75m
  •  – Ranged damage falloff increased: 75m -> 125m

Wingman

  • Reduced magazine size:
  •  – Base mag reduced: 6 -> 4 rounds
  •  – Common mag extender reduced: 8 -> 6 rounds
  •  – Rare mag extender reduced: 9 -> 8 rounds
  •  – Epic mag extender reduced: 12 -> 10 rounds

Spitfire

  • Reduced base damage: 20 -> 18
  • Magazine extender attachments reduced:
  •  – Common mag extender reduced: 45 -> 40 rounds
  •  – Rare mag extender reduced: 55 -> 45 rounds
  •  – Epic mag extender reduced: 60 -> 55 rounds

Adjustments to Gold Weapon Attachments

  • Gold Havoc now has Turbocharger, 1x-2x variable holo site
  • Golden R301 now has 1x-2x variable holo site
  • Golden Wingman now has digital threat

Conclusion

racun-tech-apex-legends-mozambique

 

So, perubahan kepada senjata ada baik dan buruknya. Untuk E-jam, nerf pada Wingman tu kira bagus lah sebab walaupun pistol je tapi memang ramai benci damage dia. Tapi ada satu je tak kena dalam list tu iaitu: Mana nerf untuk Mozambique!? Hahaha sebab ramai benci Wingman, ramai lagi benci dekat pistol shotgun Mozambique tau XD. Selain tu, diorang ada fix jugak kepada server “slow-mo”, audio rosak dan sebagainya.

Keep it cool and be the champion gais~


Sumber: PCGamer

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam





[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: