Dalam Demonstration Tersebut, Sony Menunjukkan Load Speed Bagi Next Generation (Kemungkinan Besar PS5)

racun-tech-sony-demonstration

Adakah Sony akhirnya dah tunjukkan demonstration betapa powernya PS5?? So gais, dalam satu event Sony’s Inventors Relations Day yang berlangsung di Jepun, Sony ada menunjukkan satu video. Dalam video tu, dia membandingkan console PS4 Pro dengan satu projek yang hanya dinamakan Next Generation (under development). Video tu, menunjukkan perbandingan di antara dua tu sangat-sangat ketara dan korang boleh tengok sendiri di bawah ini macam mana perbandingan tu dibuat dan powernya macam mana.

______________________________

Korang inginkan PC Gaming yang padu dengan bajet yang rendah??

Click link di bawah!!

https://pmracun.wasap.my/

https://pmracun.wasap.my/

dan

https://pmracun.wasap.my/

Jangan melepaskan peluang keemasan untuk memiliki PC Gaming ni gais!

Yang pasti, gaming to the fullest!

_______________________

Demo Yang Mengubah Sejarah Video Game??

Dalam video tu, Sony melakukan test loading speed dalam game Marvel Spiderman daripada studio Imsoniac. So seperti  yang korang dapat tengok, loading screen untuk yang Next Generation tu adalah sangat…. sangat laju! Daripada yang boleh dilihat dalam video tu, load speed dia hanyalah 83 miliseconds je! Berbanding dengan PS4 Pro yang memakan masa 8.10 seconds lama. Ni sebab PS5 (mungkin?) memakai ssd yang sangat-sangat laju untuk membolehkan load speed yang laju.

Laju ke tak laju kalau korang tertanya? Untuk jawab persoalan tu, anggap je macam dah takda loading screen dah, macam tu lah lajunya next gen punya console ni yang kita boleh anggap sebagai PS5. Selain tu, load speed dia diuji lagi dengan test load map pulak. Seperti yang korang tau, loading data untuk game open world ni memang akan memakan masa dan kalau korang laju-laju jalan satu map tanpa menunggu map load habis memang cacat jadinya. Tapi dalam test ni korang boleh tengok yang untuk next gen ni, no problemo! Jalan je and next gen console tu akan keep up dengan perjalanan korang.

Adakah Itu Sahaja Yang Ditunjukkan? Sony Masuk E3 Tahun Ni Tak?

Itu sahaja yang kita dapat daripada melihat next gen console (PS5) daripada demonstration ditunjukkan oleh pihak Sony. Selain load speed laju ni, korang kena ingat yang next gen console ni membolehkan penggunaan teknologi Ray Tracing so kita boleh expect game yang cantik, smooth, lighting cerah dan menarik dan sebagainya. Malangnya kita takkan ada sebarang demo atau reveal lagi pada tahun ni sebab Sony takkan berada di E3 tahun ni. Keep it classy, stay safe dan ciao gais~

Sumber: Polygon

See Also: Huawei Banned Daripada Menggunakan Service Google Play, Temporary License Diberikan Kepada Huawei, Black Ops 5 Adalah CoD 2020, Modern Warfare 4 Ke Mana?, John Wick Skin Dalam Fortnite Rasa Awkward, Iron Man Atau One Punch Man Pilihan Korang Dalam MH:W?

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

avatar

E-jam

Jazz lover, Gundam enthusiast, and especially a gaming nerd.


[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: