ESPORTS The Rise of The King hasil gabungan MSI dan Discovery Channel!

racun-tech-esports-the-rise-of-the-king
racun-tech-esports

MSI, salah satu leading brand yang membawa pengalaman yang menarik bagi gamers, kini mensasarkan untuk menaikkan komuniti dan industri Esports. Dengan Discovery Channel, mereka telah membuat sebuah partnership dengan MSI untuk produk terbaru iaitu PS63 Modern laptop dan sekaligus melancarkan ESPORTS: The Rise of The New King, satu program special yang bertemakan ekosistem Esports.

Program ini bertujuan untuk menyuluhkan betapa cerahnya masa depan, dan memperlihatkan betapa lajunya industri gaming ini sudah membesar dan tersebar luas, daripada hanya sekadar hobby, kini menjadi sukan top-tier. Tidak kira brand apa, semuanya telah membantu para gamers untuk menaikkan lagi semangat gaming ini dan lagi-lagi MSI yang membantu gamers dengan menyediakan barangan gaming yang sesuai buat para gamers.

Discovery Channel juga ingin membuat satu dokumentari mengenai MSI yang akan membuka mata masyarakat kepada gaming secara khususnya dan juga kebangkitan gaming ini sebagai King of Sports.

MSI mendedahkan dua laptop gaming!

Dalam event itu, MSI telah mendedahkan dua laptop gaming terbaru mereka iaitu GT76 Titan dan GE63 Raider.

GT76 Titan:

racun-tech-GT76
racun-tech-GT76

Laptop gaming GT76 Titan ini adalah laptop baru keluaran MSI yang memang untuk gaming-focused dan kegunaan para gamer di luar sana. Reka bentuk laptop ini diilhamkan oleh kereta dengan aerodynamic streamlined aluminium cover dan carbon fiber themed bodywork. Laptop ini menggunakan GPU RTX yang terkini dengan dibekalkan processor i9-9900K yang menjanjikan full desktop performance daripada sebuah laptop gaming. 

Specs

racun-tech-GT76-specs

GE56 Raider:

racun-tech-GT56

Menjadi pewaris laptop sebelum ini, laptop GE56 Raider menjadikan speed dan performance sebagai kepentingan mereka. Di dalam laptop GE56 Raider, ianya menggunakan graphic RTX yang terkini dan juga processor i7-9750H untuk mendapatkan performance yang padu walaupun hanya sekadar laptop gaming. Laptop ini juga mempunyai Wi-Fi adapter terkini iaitu Killer Wi-Fi 6 untuk merasai pengalaman next-gen network.

Specs 

racun-tech-GT56-specs

So adakah korang rasa laptop-laptop ini adalah laptop idaman korang? Jangan lupa untuk mendapatkannya nanti gais! Jangan lupa juga untuk menyemarakkan lagi semangat game di dalam korang!

See Also: Ahli Politik Pakistan Salah Faham Mengenai Video Stunt GTA 5, Terus Memuji Juruterbang, Nintendo Switch Lite Didedahkan Dan Berharga Sebanyak RM824 Sahaja!, ASUS MALAYSIA: HARGA GRAPHIC CARD RTX 2070S DAN 2060S DIUMUMKAN. HARGA SUPER, PERFOMANCE PUN SUPERB!, 3 Motherboard ASUS UNTUK RYZEN 3RD GEN, BERMULA RM1109!, Perkara Penting Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Monitor Untuk Gaming

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: