G-Sync Latest Update Support FreeSync!!



Hello, hello dan hello semua! Alright kali ni bro nak cerita something berkenaan dengan projek Nvidia nak buat GPU driver diorang support monitor yang ada FreeSync. Haritu kan bro dah pernah cerita pasal ni kan haa kalau tak tau, tekan pada article Nvidia Membuat G-Sync Support Monitor FreeSync ni, dan kalau yang dah baca let’s move on!

Alright seperti yang ditunggu-tunggu, akhirnya Nvidia telah membuat update kepada driver diorang untuk support monitor FreeSync. Yes, update tu (version 417.71 WHQL) dah keluar dan korang yang pakai monitor FreeSync tapi pakai GPU Nvidia boleh update driver GPU korang sekarang!

Tapi dikatakan, korang kena enable sendiri support tu bergantung pada monitor FreeSync mana yang korang pakai. Ni merupakan satu update yang sangat besar bagi orang yang pakai monitor FreeSync tapi pakai GPU Nvidia sebab dulu GPU Nvidia tak support untuk monitor FreeSync.

Susah bagi gamers yang di luar sana nak main game dengan tenang sebab nanti akan berlaku screen tearing betul tak guys? Majoriti masyarakat jugak pakai monitor FreeSync sebab lagi murah berbanding monitor yang pakai monitor G-Sync.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.




[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: