Selepas Ni Korang Akan Dapat Tengok Banyak Google Ads Melalui Phone Korang 

Dikatakan nanti Google nak tambah ads ke dalam phone kita? Yes betul tu gaisku dan Google baru announce yang ads secara banyak-banyak tu akan mempengaruhi search dan discovery di platform Google diorang. Tapi penambahan ads ni hanyalah di Google untuk mobile phone saja tau gais. So kita pun terjun ke dalam lagi pasal Google ads ni.

Dalam Google search jugak akan ada perubahan iaitu Gallery Ads yang korang boleh swipe untuk tengok-tengok gambar ads yang ada. Dikatakan oleh chief of ads. Perubahan ni akan berlaku di tempat biasanya korang akan scroll. Contohnya korang bukak search button tu, di bawah button search ada section discovery, dekat situ lah akan dimasukkan Gallery Ads tu.

racun-tech-ads-google

Gallery Ads?

Gallery Ads ni macam dikatakan tadi, adalah satu gallery untuk korang lihat ads-ads yang tersedia ada. Dikatakan oleh Google Chief of Ads, Prabhakar Ragavan, yang gallery ads macam ni mendapat kenaikan sebanyak 25% lebih interaksi daripada pengguna. Ni lagi banyak berbanding traditional punya cara sebelum ni. Cara ads baru ni bertujuan untuk membuatkan ads lebih senang untuk dilihat oleh para pengguna. Tapi E-jam ingatkan lagi sekali yang operasi ads terlebih-lebih ni akan dilaksanakan hanya di mobile phone bukan desktop so PC users chill-chill okay?

Google sebenarnya dah laksanakan benda ni sejak awal tahun lagi. Kalau korang perasan, ads sebenarnya makin bertambah, tapi dengan cara yang lebih creative lah. Memang tak boleh dinafikan but yeap ads sebenarnya makin bertambah, dan kalau korang adalah seorang peniagawan, ads ni lah yang sangat membantu. E-jam ada satu suprise untuk korang. Bukan Google search sahaja gais yang ada penambahan ads ni. Youtube pun kata oleh Google akan ditambah ads kali ni dan jugak akan ditambah kepada social media lain.

racun-tech-google-ads

Personal Thoughts

Personally, ads ni membantu daripada segi business untuk berkembang dan menjana wang (lagi-lagi Google yang dibayar per click). Tapi please buang ads dekat website anime sebab E-jam nak layan anime pun susah huhu. Jokes aside, E-jam takda masalah pun dengan ads ni tapi kalau dah banyak sangat macam ni seseorang mesti akan marah kan sebab terlampau banyak. Keep it classy, stay safe dan ciao~

Sumber: The Verge, Google

See Also: Mobile Version Apex Legends On The Way!?, Titanfall 3 Ditunda, Fokus Apex Legends, Menentang Hukum Fizik Dalam Apex Legends, #RacunTips Shoot Dengan Baik Dalam Apex Legends

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

avatar

E-jam

Jazz lover, Gundam enthusiast, and especially a gaming nerd.


[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: