Please expect delay in delivery for outside Klang Valley due to COVID-19/Raya Dismiss
Action

Half-Life: Alyx Dimainkan Tanpa VR

racun-tech-half-life:-alyx

Selangkah Kedepan Dalam Non-VR Mod 

racun-tech-half-life:-alyx

Orang ramai sangat-sangat sukakan game terbaru Valve, Half-Life: Alyx yang baru sahaja keluar pada 24 March haritu sehingga mendapat positive review daripada ramai orang. Tetapi game itu adalah VR-exclusive, bermakna untuk main game ini memerlukan technology VR itu sendiri. 

Disebabkan ini, ramai peminat tak dapat main game terbaru Valve ni dan mampu tengok player lain, content creator dan streamer main sahaja.

Tapi apa jadi kalau cuba untuk main game ini tanpa penggunaan VR?

Half-Life: Alyx Non-VR Mod Akan Datang?

Tyler McVicker, daripada Valve News Network telah mencuba sesuatu dalam Half-Life: Alyx. Dalam livesteream datamining dia, Tyler berjalan-jalan seperti biasa dan yang mengejutkan ramai orang adalah dia main game itu tanpa penggunaan VR, walaupun quality akan rendah. Ramai yang tengok live stream dia sangat suka dengan idea ini tapi apa yang lebih mengejutkan datang beberapa saat seterusnya.

Tyler enable command “vr_enable_fake_vr_test,” dan tangan Alyx muncul. Sekali lagi, Tyler tidak menggunakan VR untuk main game ni. Kewujudan command itu sendiri mungkin bermaksud yang game Half-Life: Alyx ini mungkin tidak semestinya perlu dimainkan dengan VR.

Idea seperti ini mungkin dapat dilaksanakan pada masa akan datang dalam bentuk mod Non-VR so suatu hari nanti mungkin player yang tiada VR juga boleh join dalam game yang pada mulanya menggunakan VR.

Keep it classy, stay safe, dan ciao gais~

See Also: Troubleshoot: Tiada Display, The Witcher Menjadi Salah Satu Most Viewed Dalam Netflix Dan Mendapat Anime Film??, Rainbow Six Siege Dah Jadi Free?? Download Sekarang!, BenQ EX2780Q, Monitor All Rounder Terbaik?

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun7ech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (https://wa.me/601156449940)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

Join the conversation

Request a call

Search racuntech.com

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

AIDILADHA2020

Get RM50 on your PC Package purchase with Coupon Code above. Limited time only. Checkout now!