Huawei Y9 Prime, Beast-of-a-smartphone, berpeluang memenangi Mercedes GLA200 Night Edition secara free!

Entry Level smartphone yang mempunyai performance seperti beast!

racun-tech-huawei-y9-prime-launch

Huawei telah melancarkan keluaran smartphone terbaru mereka iaitu Huawei Y9 Prime pada 27 July 2019 lalu dan ianya sememangnya beast-of-a-smartphone! Phone ini, yang mempunyai “true bezel-less” display, memberikan graphic yang cantik secara keseluruhan pada screen smartphone Huawei Y9 Prime ini dengan berharga hanya RM899 sahaja.

Y9 Prime ini menggunakan high performance, low power Kirin 710F chipset, dan OS (Operating System) EMUI 9. Y9 Prime memberikan AI-assisted photography, dan jangka hayat bateri yang lama, bersama kesenangan penggunaan dan reka bentuk smartphone yang inventive.

Smartphone ini sememangya memang “entry level” yang bermakna sesuai bagi mereka yang baru ingin menjinakkan diri dengan smartphone, lagi-lagi dengan smartphone yang seperti beast ini.

Special feature Huawei Y9 Prime

racun-tech-huawei-y9-prime

Pada smartphone Huawei Y9 Prime ini, terdapat banyak special feature (bagi pendapat sendiri, memang special) yang korang boleh temui jika korang ingin memiliki smarphone ini.

 

High durability “Pop-Up” camera

Smartphone Y9 Prime 2019 ini mempunyai camera yang boleh “pop-up” daripada belah atas smartphone itu. Hanya bukak software camera itu dan camera itu akan keluar daripada dalam smartphone itu. Tapi bukan itu sahaja, camera pop-up ini telah dilengkapi dengan “intelligent protection” yang di mana smartphone ini akan menutup camera tersebut jika ianya mengesan kejatuhan. Camera pop-up ini telah diuji  dan didapati boleh dipakai untuk membuka dan menutup sebanyak 100,000 kali penggunaan.

 Jadi, jika korang adalah salah seorang kaki “selfie”, walaupun korang menggunakan camera ini sebanyak 100 kali sehari, ianya masih ada lebih kurang 2.7 tahun penggunaan yang tinggal. Camera (main camera dan front selfie camera)  Y9 Prime ini mempunyai 16 megapixels di samping camera utama juga mempunyai 8MP (wide) dan 2MP (f/2.4, depth sensor).

 

Pengalaman authentic Bezel-Free display! 

Huawei Y9 Prime 2019 ini telah mengambil kesempatan untuk menghentikan seketika daripada design smartphone yang konvensional. Kini Huawei menggunakan design 6.59 inci Ultra Full View display yang di mana sememangnya smooth, dan permukaan kaca yang tidak terhalang. Design kali ini mengambil 90% daripada permukaan screen depan dan memberikan pengalaman berbeza pada pengguna smartphone.

 

AI-enhanced Photography bersama Triple camera setup

Camera pada Y9 Prime 2019 ini memberikan resolusi sebanyak 16MP + 8MP + 2MP triple camera pada bahagian belakang smartphone ini:

  • 16MP dan F/1.8 aperture camera utama ini adalah top performer, menerima 50% lebih cahaya berbanding camera daripada smartphone biasa yang mempunyai F/2.2 aperture yang kebiasaan ada di pasaran
  • 8MP camera pula mempunyai sensor yang memberikan 120° darjah field of view yang muat dalam frame dan membuat 3 dimensional effect. Tambah lagi cantik pula dengan screen yang mempunyai “true bezel-less” display.
  • 2MP Sensor membantu camera utama (16MP) dalam menjana lifelike depth of field dalam sebuah gambar, membuatkan gambar yang berkualiti SLR, hanya terletak di tangan korang sahaja.  

Spesifikasi Huawei Y9 Prime 2019

Dimensions: 163.5 x 77.3 x 8.8 mm (6.44 x 3.04 x 0.35 in)

Weight: 196.8 g (6.95 oz)

Build: Front glass, plastic back

SIM: Single SIM (Nano-SIM) or Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

Display:LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors

Resolution: 1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~391 ppi density)

OS: Android 9.0 (Pie); EMUI 9

Chipset: Hisilicon Kirin 710F (12 nm)

CPU: Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A73 & 4×1.7 GHz Cortex-A53)

GPU: Mali-G51 MP4

Memory: 64/128 GB, 4 GB RAM

Camera: 16 MP (front and back), f/1.8, (wide), PDAF
                 8 MP (ultrawide)
                 2 MP, f/2.4, depth sensor

USB: 2.0, Type-C 1.0 reversible connector

Battery: Non-removable Li-Po 4000 mAh battery

Bukan Y9 Prime sahaja, tetapi banyak produk Huawei dalam harga murah di Huawei Carnival!

racun-tech-huawei-y9-prime-excitement-1

Jika korang tidak meletakkan perhatian korang pada smartphone Huawei Y9 Prime 2019, jangan risau. Line-up lain Huawei seperti Mate series dan P30 Pro juga tengah berada di dalam harga yang murah! Check di website Huawei Malaysia untuk periksa harga murah luar biasa daripada Huawei sekarang! 

Dapatkan kereta Mercedes-Benz GLA200 Night Edition dengan hanya membeli sebuah smartphone sahaja!?

racun-tech-huawei-y9-prime--excitement-2

CEPAT! Dengan memiliki smartphone Huawei Y9 Prime 2019 ini, korang berpeluang untuk memenangi sebuah Mercedes-Benz! Hanya perlu membeli smartphone ini dan mungkin korang adalah pemenang bertuah dalam memiliki sebuah Mercedes-Benz GLA200 Night Edition ini. Jika korang ingin mengetahui lebih lanjut tentang peraduan ini, boleh pergi ke website Huawei Malaysia sekarang!

Sebagai peringatan, peraduan ini akan berakhir pada hari Ahad ini, maka cepat dan dapatkan smartphone Huawei Y9 Prime 2019 yang merupakan beast-of-a-smartphone ini dengan segera dan berpeluang untuk menaiki kereta yang bergaya bersamanya!

Smartphone Huawei Y9 Prime ini berharga RM899 dan mempunyai color yang berbeza iaitu Midnight Black, Sapphire Blue dan Emerald Green. Selain itu, pengguna juga boleh mendapatkan 6 bulan percuma membership Viu Premium via Member Center nanti.

See Also: Ahli Politik Pakistan Salah Faham Mengenai Video Stunt GTA 5, Terus Memuji Juruterbang, Nintendo Switch Lite Didedahkan Dan Berharga Sebanyak RM824 Sahaja!, ASUS MALAYSIA: HARGA GRAPHIC CARD RTX 2070S DAN 2060S DIUMUMKAN. HARGA SUPER, PERFOMANCE PUN SUPERB!, 3 Motherboard ASUS UNTUK RYZEN 3RD GEN, BERMULA RM1109!, Perkara Penting Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Monitor Untuk Gaming

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: