Menentang Hukum Fizik Dalam Apex Legends

Apex Legends ada glitch baru!? Dah dua bulan sejak keluarnya game battle royale yang meletups ni dan masih lagi menjadi sensasi untuk platform gamer bermain game dengan kawan-kawan atau random stranger. Bukan sahaja korang berusaha untuk dapat title champion tapi nak explore apa yang ada dalam dunia Apex Legends ni.

Tapi disebabkan game ni baru, of course glitch atau bug memang korang tak boleh elak dan hacker pun ada jugak. So kali ni E-jam nak share ada satu bug ni korang boleh buat dengan member korang sementara boleh. So dengan update baru ni, dikatakan dah banyak bug dan glitch dibaiki tapi ada beberapa orang terjumpa satu bug yang dikira best dan lawak gilos.

Bug tu adalah dengan menggunakan Gibraltar, kalau korang pakai Gibraltar, passive dia adalah dia boleh pakai shield kalau korang aim kan? Tapi apa jadi kalau member korang pakai Caustic dan letakkan gas dekat shield dia? Yes, dalam update terbaru ni, ada bug baru yang di mana korang boleh letakkan gas cannister Caustic di shield Gibraltar dan korang buat lah jadi menara panjang serious lawak dan boleh jadi advantage hahaha.

Glitch Caustic dan Gibraltar

Bila dah buat stack panjang-panjang, Pathfinder pun boleh grapple dekat menara shield tu XD. Bukan Caustic je boleh, tapi character terbaru dalam Apex Legends, Octane pun boleh buat jugak. Kalau korang keluarkan ulti Octane dekat shield Gibraltar, memang akan melekat dan korang boleh lompat menggunakan shield Gibraltar. Gibraltar tu boleh sampai terlompat kalau pandang bawah atau ke dinding hahaha.

So apa macam? Best tak bug macam ni? Korang cuba lah try lah dan test lah dengan geng korang okay? Tak rugi punya lah hahaha tapi cuba cepat takut diorang fix ni so nanti dah tak boleh pakai dah huhu. Apex Legends dah keluar dan adalah free to play. Kalau korang nak main, boleh beli di kedai berhampiran untuk PS4 dan Xbox One dan di Origin untuk PC.

Keep it cool and sayonara gais~


Sumber: PCGamer

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam





[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: