Main Minecraft pakai setting padu GPU RTX 2080 Ti?? Untuk pengetahuan korang tentang apa E-jam cakap ni, sebenarnya Minecraft pakai setting padu GPU RTX 2080 Ti?? Untuk pengetahuan korang tentang apa E-jam cakap ni, sebenarnya Digital Foundry keluarkan satu video tentang game tersebut. Tapi video ni bukan biasa-biasa gais. Seperti yang diketahui tentang Sony tengah develop PS5, dalam PS5 tu ada Ray-Tracing.

Apa Tu Ray-Tracing

So, untuk kepada yang sesiapa yang tak tau Ray-Tracing tu apa, Ray-Tracing adalah satu satu render teknik yang merender secara real time dan akan menghasilkan lighting yang realistic. Bukan sahaja lighting, tapi shadow dan reflections pun akan jadi lebih jelas dan realistic.

racun-tech-ray-tracing

Basically Ray-Tracing ni akan menghasilkan lighting dan reflections yang realistic demi mendapatkan graphic yang cantik. So, dengan dikatakan yang PS5 ada Ray-Tracing tu, ada orang buat mod untuk game Minecraft yang membolehkan render real time pakai RTX 2080 Ti dan GTX 1070.

Video Minecraft Setting Ultra Dengan Ray-Tracing

Macam yang korang tengok, game ni dah diupgrade dengan mod yang membolehkan pre-render real time dengan pakai RTX 2080 Ti. E-jam tak pernah tengok Minecraft yang setting padu gilerps macam ni. Buat E-jam rasa nak main balik Minecraft ni hahaha. Dikatakan yang dalam video ni adalah merupakan lighting yang betul di dunia sebenar.

Macam Mana Boleh Cantik Sangat??

Daripada video yang ada di atas tadi, Digital Foundry dah buat satu mod yang boleh didapati di website diorang untuk dibeli dan download. Mod ni akan membolehkan korang pengguna RTX 2080 Ti dan GTX 1070/80 untuk cuba main Minecraft dengan setting padu Ray-Tracing gilerps.

So daripada mod tu korang boleh lah explore dunia baru Minecraft dengan high quality yang tercantik pernah korang tengok. Dalam mod ni jugak dapat tengok lighting dan shadow yang super realistic dalam game yang dah berusia satu dekad ni.

racun-tech-minecraft-ray-tracing-test

Walaupun game hanyalah Minecraft, tapi dengan mod ni korang perlukan setting PC yang padu tau. Sebab memang memerlukan setting high end untuk run rendering game yang cantik ni. So gais, apa korang rasa tentang Minecraft berkualiti tinggi ni? Adakah benda ni menarik minat korang untuk beli mod dan GPU RTX 2080 Ti? Hehe apa-apa pun keep it steady and ciao gais~

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

avatar

E-jam

Jazz lover, Gundam enthusiast, and especially a gaming nerd.





[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: