Boleh Dikatakan Monster Hunter Movie Not Bad Untuk Pandangan Pertama?

racun-tech-monster-hunter-movie

Baru-baru ni dah tersebar satu video yang menunjukkan pasal kedatangan movie pada masa akan datang iaitu “Monster Hunter”. Mungkin ramai yang tak tau mengenai movie ni tapi yes movie ni adalah adaptasi tulen (bukan parody atau knockoff version) daripada game keluaran Capcom iaitu Monster Hunter. 

So seperti yang dikatakan, di bawah ni adalah leaked preview kepada movie Monster Hunter ni.

Seperti yang dapat dilihat, movie ni ada dibintangi oleh pelakon utama movie live action Resident Evil series (1-6) iaitu Milla Jovovich. Kita tak pasti role dia adalah watak utama atau watak sampingan dalam movie ni tapi memandangkan dia memang pelakon biasa cerita action so kemungkinan besar dia memang watak utama dalam movie ni. Bukan Milla Jovovich je tau yang ada, dalam movie ni ada Tony Jaa, yang terkenal dengan lakonan dia dalam Ong Bak series.

Selain tu, dalam trailer ni jugak ada menunjukkan raksasa Diablos dan jugak Rathalos yang akan menunjukkan penampilan diorang dalam movie ni, tapi tak pasti raksasa lain ada yang mana satu.

Tapi…

racun-tech-monster-hunter-set

Tapi  persoalannya adakah movie ni akan jadi best? Tengok pada sejarah game-to-live action movie, hampir semua tak dapat diterima oleh para gamers sebab tidak membawa accuracy yang cukup daripada game kegemaran diorang. Antara contohnya adalah seperti Resident Evil, World of Warcraft, Silent Hill, Mario Bros., dan sebagainya. Tapi apakan daya, walaupun CGI yang cantik, kena berharap pada penulisan skrip yang bagus jugak baru boleh pengaruhi cerita yang bagus. Tengok pada gambar di atas ni nampak macam diorang buat set pada masa sekarang? So macam mana diorang nak port Milla ni ke dunia Monster Hunter?

So ramai yang berdebat yang movie Monster Hunter ni akan jadi teruk atau best sebab masih banyak movie yang diadaptasi daripada video game memang akan jadi teruk. Apa-apa pun kita hanya mampu berharap yang penulisan skrip untuk movie ni bagus dan pelakon dapat menyampaikan lakonan yang best untuk para gamers yang sukakan game kegemaran diorang ni. Harap-harap diorang tak tembak raksasa pakai M16 atau Rocket Launcher je lah nanti.

See Also: Death Stranding Sudah Keluar Trailer dan Release Date!, Huawei Banned Daripada Menggunakan Service Google Play, Peminat Lebih Menyukai Call Of Duty: Modern Warfare Berbanding Yang Lain, Tips Membeli Gaming Mouse Yang Awesome!,Call Of Duty: Modern Warfare Trailer/ Akan Tiba 25 November!

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam

avatar

E-jam

Jazz lover, Gundam enthusiast, and especially a gaming nerd.


[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: