Oculus mengatakan Rift baru masih dalam pemprosesan dan Brendan Iribe meninggalkan Facebook

Seorang Co-Founder dan bekas CEO, Brendan Iribe telah mengumumkan pada hari Isnin semalam bahawa beliau meninggalkan Facebook untuk berehat (first his real break). Enam tahun yang lalu, masa beliau dihabiskan dengan membangunkan Oculus. Pada kahir tahun 2016, selepas dua tahun pemerolehan Facebook, Iribe meletakkan jawatan sebagai CEO yang mengetuai Oculus’s PC VR team. 

Laporan yang didapati hari ini, mengenai TechCrunch mendakwa bahawa perletakkan jawatan Iribe disebabkan berkait dengan pembatalan alat ganti maya VR berkuasa PC Rift 2, walaupun Facebook sendiri menafikan unsur laporan tersebut. Jika benar alat VR itu akan fokus pula pada PC, ia dapat dilihat masa depan VR adalah alat yang bakal berkuasa, Quest Oculus. Iribe mengatakan di Facebook bahawa dia bangga dengan hasilan Quest Oculus itu dan mengucapkan terima kasih kepada CEO Facebook Zuckerberg kerana percaya pada masa depan VR terutamanya Rift 2.

Zuckerberg mengatakan yang mereka akan memperkenalkan versi Rift baru pada masa akan datang. Oculus PR juga mengatakan yang Nate Mitchell telah mengetuai Rift dan PC bersama Brendan, mereka akan tetap mimipin team itu. 

Nate Mitchell juga memberitahu bahawa Rift, dan PC VR masih dalam perkembangan aktif di Oculus.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.
Laman Social Kami

Komen Terkini

 • author image
  joker 123 says:
  I do consider all of the ideas you have introduced on your post. They are very convincing and can d...
 • author image
  cat hat says:
  Hey there! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There's a lot of people that...
 • author image
  Ara says:
  Hi there! Such a great short article, thanks!...
 • author image
  Kendrick says:
  Can you inform me what system are you utilizing on this internet site?...
 • author image
  chris handrian says:
  ini keluar alpikasi nya kapan apakah masih 2 tahun lagi...
%d bloggers like this: