PS4: Pengguna tidak boleh menggunakan konsol selepas menerima mesej hasad

 

 

Pengguna PlayStation 4 mendakwa bahawa mereka tidak boleh menggunakan konsol mereka selepas menerima suatu mesej hasad (Malicious message).

Pengguna melaporkan bahaa mereka menerima mesej melalui aplikasi console’s messaging yang susah untuk mengunci konsol masing-masing. Semua pekara ini diikuti dengan cara yang sama; pengguna menerima mesej, controller dan output bunyi gagal, dan  hasil reset semula konsol gagal diteruskan.

Masalah seperti ini sebenarnya bukan sesuatu baru dalam era teknologi kini, yang mana ia sering terjadi pasa sistem teknologi operasi smartphone. Tapi, ia jarang berlaku pada hardware elektronik lain especially pada konsol.Jadi, pengguna PlayStation yang menerima mesej-mesej hasad yang menghalang itu dicadangkan supaya membuka mesej berkenaan melalui aplikasi PlayStation yan ditawarkan di Android dan iOS, dan memdamkan mesej tersebut melalui aplikasi yang sama sebelum mengaksesnya melalui konsol. Selain itu, tetapkan penerimaan mesej daripada rakan-rakan yang dikenali sahaja melalui PlayStation privacy setting hari ini. Okay?

Pihak Sony juga masih belum mengeluarkan kenyataan kemaskini perisian untuk mengatasi masalah ini buat masa ini.

*Sis berharap lepas ni kita sama-sama lebih berhati-hati dan jangan ridak menerima apa-apa mesej daripada orang yang tidak dikenaliyang boleh mengundang pelbagai masalah seperti ini.

 

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.
Laman Social Kami

Komen Terkini

 • author image
  joker 123 says:
  I do consider all of the ideas you have introduced on your post. They are very convincing and can d...
 • author image
  cat hat says:
  Hey there! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There's a lot of people that...
 • author image
  Ara says:
  Hi there! Such a great short article, thanks!...
 • author image
  Kendrick says:
  Can you inform me what system are you utilizing on this internet site?...
 • author image
  chris handrian says:
  ini keluar alpikasi nya kapan apakah masih 2 tahun lagi...
%d bloggers like this: