Lompat Sana-Sini, Pistol OP Baru, Dan Armored Vehicle Dua Alam Dalam PUBG?? 

Semenjak kemunculan Apex Legends yang menjadi game hangat dalam masa beberapa minggu sahaja, dan system ping yang amat berkesan, kini game lain cuba untuk menggunakannya jugak. Contohnya Fortnite dan PUBG. Kini PUBG Corp dah keluarkan patch terbaru kepada game hangat Battle Royale mereka iaitu Players Unknown’s Battleground.

Dalam patch terbaru ini, kita akan dapat melihat penambahan senjata baru iaitu pistol Deagle, kereta kebal dua alam, dan feature ping system dan ledge grab.  

Ping Sistem

racun-tech-pubg-ping-system

Ping System adalah sistem terbaru untuk korang berkomunikasi dengan team korang dengan lebih mudah. Kebiasaannya korang perlu menggunakan microphone. Tetapi dengan adanya sistem baru ini, korang boleh memberitahu kawan korang di mana enemy, nak pergi mana, ada loot atau tidak kat situ dan sebagainya tanpa penggunaan microphone. Untuk menggunakan sistem ping ini, korang perlu tekan butang tengah mouse lama-lama dan pilih ayat mana yang ingin diberikan kepada ahli pasukan korang.

Kereta Kebal Dua Alam??

racun-tech-pubg-bdrm-2

BRDM-2

BRDM-2 ini adalah kenderaan dua alam baharu yang menggantikan UAZ berperisai itu. Untuk mendapatkan BRDM-2 ini, korang perlu tembak flare gun dahalu dan baru dapat kereta kebal ini. Tayar kereta ini tak boleh pancit dan perisainya sangat kuat. Selain itu, kereta ini korang boleh pandu di atas permukaan air untuk melepasi kawasan yang kebiasannya player membuat kawasan “camping” dengan selamat. Tapi untuk belah kelemahannya pulak, korang tak boleh tembak dari dalam kereta kebal ini.

Pistol OP Dan Jadi Ninja

racun-tech-pubg-deagle

Deagle

Dengan damage sebanyak 67 damage satu hit, ianya membuatkan pistol ini paling bahaya untuk kategori pistol setakar ini. Pistol ini jugak dapat memecahkan helmet level 3 dengan 2 kali tembakan sahaja. Tapi hati-hati, recoilnya sangat tinggi. Pistol ini dapat dijumpai di semua map.

Ledge Grab

Penambahan terakhir dalam patch terbaru ini adalah  Ledge Grab. Kalau Apex Legends boleh parkour, PUBG pun mesti nak ikut jugak. Dengan Ledge Grab ini, korang boleh pergi naik atap, melepasi pagar, dan mana-mana halangan yang boleh dilepasi dengan mudah. Senang sahaja, selepas lompat korang tekan sahaja space bar lama-lama dan ianya akan melepasi halangan itu. 

 

So apa macam? Adakah PUBG mengikuti langkah Apex Legends sekarang? Korang rasa antara Fortnite, Apex Legends dan PUBG mana yang menang? Leave a comment okay gais.

See Also: Steam Summer Sale Live Sekarang!!! Awesome!!!, Perkara Penting Anda Perlu Tahu Sebelum Membeli Monitor Untuk Gaming, ILLEGEAR ROGUE : Laptop Power On-The-Go!, Monster Hunter Movie Leaked Preview!? Cool!!, Elon Musk Taknak Kreditkan Fan Artist Untuk Karya Nier: Automata

Nak tahu macam-macam lagi informasi terbaru mengenai games & computer? Jom usha:-

Facebook RacunTech (https://www.facebook.com/TechRacun/)
Instagram RacunTech (https://www.instagram.com/racun.tech/)
YouTube RacunTech (https://www.youtube.com/c/racuntech)

& tak lupa jugak jangan lupa follow Racun Studio!

Facebook Racun Studio (https://www.facebook.com/racunstudio/)

Instagram Racun Studio (https://www.instagram.com/racun.studio/)

Kalau nak beli computer & pc area shah alam boleh pm kami terus!
PM RacunTech (http://senang.la/nak/racuntech)

RacunTech, Computer & PC Setia Alam, Shah Alam



[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: