#RacunTips – Test Run Ryzen 3 2200G Game-game yang Popular (1080p Full HD)

Kalau macam haritu, abam dah share kat korang semua kenapa Ryzen 3 2200G adalah pembelian yang bijak dan jimat! Takpe kalau korang dah lupa, abam summarize sikit bagi korang tengok.

  1. Ryzen 3 2200G adalah Ryzen processor 4 cores 4 threads yang power dan murah, dan mempunyai built-in graphic processing unit yang kuat! (boleh support e-sport tittle game) dan membolehkan korang buat PC tanpa menggunakan Graphic Card (yet).
  2. Oleh kerana korang tak perlu beli Graphic Card, korang boleh jimat duit kat situ, dan apabila korang decide nak upgrade, next time korang boleh beli je graphic card dan terus slot-in, plug and play, dan Ryzen 3 2200G boleh support up to GTX1060 6GB tanpa bottleneck.
  3. Motherboard AM4 untuk Ryzen 3 2200G adalah antara yang paling murah! dan antara yang cantik, mempunyai ciri-ciri technology terbaru, termasuklah support DDR4 RAM yang latest.
  4. Ryzen 3 2200G punya performance adalah setanding Intel Core i5-7400 dan harga yang jauh lebih murah!

Sedikit-sebanyak tentang Ryzen 3 2200G, now abam nak share pulak, performance, game-game yang Ryzen 3 2200G boleh support (ingat, tanpa menggunakan Graphic Card)




Dota 2 – High Setting – 40-70 FPS


GTA V – High Setting – ~40FPS

 

 


Overwatch – High Setting – ~70FPS

 

 


Fortnite – Low Setting – ~30FPS

 

 

Begitulah sedikit-sebanyak, game yang boleh di main kat Ryzen 3 2200G, kalau kita tengok, boleh main GTA V, sangat-sangat impressive dengan performance Ryzen terbaru ni. Korang boleh je cari performance Ryzen 3 2200G kat game-game lain, kat youtube banyak. Sorry abam tak cover banyak game, tapi abam konfiden, yang Ryzen 3 2200G ni memang sangat mantap, dan paling penting jimat, untuk penggunaan game korang. Nak tahu lebih banyak lagi? Like page kami!

Nak dapatkan set gaming Ryzen 3 2200G bawah RM1,500, pun boleh PM kami, assalamualaikum! 🙂



Komen Terkini

%d bloggers like this: