Ryzen dah Kalahkan Intel?

Terjumpa video ni kat YouTube, published 2 minggu lepas. So kesimpulan daripada video ni, Ryzen is catching up. Kalau dulu Ryzen macam nak tanak je run game, from this video, admin dapat tengok, Ryzen (selepas overclock) dah menang in most games. So tak mustahil in the future, Ryzen lebih power daripada Intel, and Intel mesti ada cara nak counter punya.
.
So persaingan ni bagus untuk end-user macam kita, semakin tinggi persaingan dorang, semakin banyak benefit yang kita dapat. So kepada AMD dan Intel, sila teruskan bergaduh. haha.
.
So dalam video ni ada few games yang brother ni dah test, semua game high-end kalau kita tengok kat sini. And kebanyakan games memang Ryzen dah tapau, tapi selepas overclock lah.
.
Dari segi harga, memang kita semua tahu, Ryzen ni memang competitive gila, korang bayangkan Ryzen 5 2600 ni ada 6 cores 12 threads sama macam i7 8th Gen (Coffeelake), tapi standard retail price (SRP) baru RM849, berbanding i7 yang harga dia sekitar RM1250. Jimat banyak. So bila kita tengok dia dah tapau i5-8400 macam dalam video, kita pun dah boleh tahu which one is the good investment.
.
Ryzen + Overclock = Profit
.
Apa pendapat korang?
.
Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next


[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: