Tag: gpu

img
author image by E-jam | Asus Gaming GPU Racun Tech ROG ROG Strix RTX 2060 VR Tehnology | 0 Comments | 03 Apr 2019

Performance GPU ROG Strix RTX 2060 Macam???

Performance GPU ROG Strix RTX 2060 Macam??? Hello there gais, so kali ni E-jam nak share dengan korang tentang satu GPU ni. GPU ni adalah penambahan latest dalam keluarga GPU ROG Strix iaitu RTX 2060 6GB DDR6. So, E-jam akan…

Read more
img
author image by E-jam | AMD News Nvidia pc Technology | 0 Comments | 23 Mar 2019

Kenapa Monitor Korang “Glitch” Masa Main Game

Okay gais, so E-jam tertanya jugak kalau-kalau korang masa tengah main game kan, ada tak masa korang main tu, game tu macam glitch sekejap je atau macam terkoyak ke apa kan. Ada tak? Kalau ada, tu dipanggil sebagai Screen Tearing….

Read more
img
author image by Luqhman | GPU Intel Technology | 0 Comments | 22 Mar 2019

GPU Baru Oleh… Intel?

GDC tahun ini agak menakjubkan. Nama-nama besar seperti Google dan Unity telah mengumumkan banyak teknologi baru kepada dunia. Namun, satu syarikat telah memberikan gegaran terbesar dalam pasaran hardware PC. Dan nama itu ialah Intel. Walaupun hanya masih dalam prototype, Intel…

Read more
img
author image by E-jam | FPS Gaming pc Technology | 0 Comments | 07 Mar 2019

#RacunTips Risiko Memakai GPU Mining Untuk Gaming

Okay so gais, E-jam nak share sikit lah knowledge lah tentang GPU yang mainly kalau digunakan untuk mining ni yang E-jam tau so far. So, first of all, mining ni adalah process dimana GPU korang (dulu pakai CPU tapi sekarang…

Read more
img
author image by Moon | pc Shooters Strategy Technology | 0 Comments | 04 Dec 2018

Battlefield 5 Update baru untuk meningkatkan RayTracing performance sehingga 50%! Fuh!

Nvidia mempunyai driver baru ‘Game Ready’ yang dioptimumkan untuk Battlefield 5, tapi yang syoknya lagi, diaorang release update Battlefield baru yang akan meningkatkan sebanyak 50% dalam ray tracing performance. Bukan Nvidia sahaja yang membuat semua ini, tapi mereka telah bekerjasama…

Read more
img
author image by Moon | pc | 0 Comments | 26 Oct 2018

Nvidia vs AMD: Yang mana lebih baik?

Segala yang korang perlu ketahui tentang Team Hijau vs Team Merah. Aha! Ramai developer-developer telah bersaing dan membuat hujahan di forum mengenai GP AMD dan Nvidia. Pemain adalah kumpulan passionate dan hanya tahu mereka perlukan graphic card yang lebih baikuntuk…

Read more

Laman Social Kami

Komen Terkini