Tag: intel

Temporary License Diberikan Kepada Huawei

Temporary License Diberikan Untuk Meneruskan Software Updates Semalam US telah meletakkan ban kepada Huawei daripada license Android dan software Google Play service. So kalau tiada license tu, ianya haram sama sekali untuk product Huawei menggunakan OS Android dan service Google Play. Tapi sekarang ni dah diupdate dengan satu berita mengenai ban ni. Ban ni akan…

CONTINUE READING Temporary License Diberikan Kepada Huawei 4 min read

GPU Baru Oleh… Intel?

GDC tahun ini agak menakjubkan. Nama-nama besar seperti Google dan Unity telah mengumumkan banyak teknologi baru kepada dunia. Namun, satu syarikat telah memberikan gegaran terbesar dalam pasaran hardware PC. Dan nama itu ialah Intel. Walaupun hanya masih dalam prototype, Intel gembira untuk mengongsikan tentang rupa bentuk GPU terbaru. Berdasarkan gambar tersebut, mereka telah implementasikan design…

CONTINUE READING GPU Baru Oleh… Intel? 1 min read

USB4, Kelajuan Thunderbolt 3 Dan Backward Compatibility

Serious lah? Kelajuan macam USB Thunderbolt 3 dan ada function backwards compatibility?? Iyeap gais memang macam tu dan walaupun namanya pelik sedikit kenapa takda nama daripada pakai nombor dan kenapa kali ni namanya takda spacing antara USB dan nombor 4 tapi janji performance padu kan? Buat masa sekarang, apa yang diketahui tentang USB4 ni adalah…

CONTINUE READING USB4, Kelajuan Thunderbolt 3 Dan Backward Compatibility 1 min read

Intel Core i9-9900K boleh run dalam Z170 platform dengan 5.5 GHz!

Selepas i7-8700k telah berfungsi pada Z170 dan Z270¬†mainboards, kini i9-9900K juga berfungsi pada Z170 dan dengan 5.5 GHz clock speed. Bagi generasi terakhir keempat processor, Intel masih menggunakan soket yang sama iaitu LGA-1151. Walau bagaimanapun, pengeluar hanya membuat dua generasi yang compatible antara satu sama lain. So, generasi Skylake dan Kaby Lake yang compatible antara…

CONTINUE READING Intel Core i9-9900K boleh run dalam Z170 platform dengan 5.5 GHz! 1 min read
Posted in
Posted in

Ryzen dah Kalahkan Intel?

Terjumpa video ni kat YouTube, published 2 minggu lepas. So kesimpulan daripada video ni, Ryzen is catching up. Kalau dulu Ryzen macam nak tanak je run game, from this video, admin dapat tengok, Ryzen (selepas overclock) dah menang in most games. So tak mustahil in the future, Ryzen lebih power daripada Intel, and Intel mesti…

CONTINUE READING Ryzen dah Kalahkan Intel? 1 min read
Posted in
Posted in

[SAPE POWER?] Intel i3 8100 vs Intel i5 7500

Ha! ramai customer kami bile kami offer i3 8100 je, mesti mereka akan pandang enteng. “eleh! i3 je. Aku banyak duit (aminnn kepada korang supaya kaya) kot bang, aku nak i5!” kata customer di dalam hati. Yaa betul, abam faham korang mampu & banyak duit (amin dan alhamdulillah!). Tapi…….. yang hairannye mereka minta i5 dan…

CONTINUE READING [SAPE POWER?] Intel i3 8100 vs Intel i5 7500 1 min read

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.