Nepal Tak Ban PUBG Mobile Arahan Mahkamah Tertinggi

pubg-mobile-nepal

Update: Nepal Dah Tak Ban PUBG Mobile So gais, haritu E-jam ada cerita kan pasal PUBG Mobile kena banned di Nepal tapi kalau korang tak tau or tak baca lagi ada di bawah ye. So, warga ibu bapa dan guru-guru di Nepal dah bersetuju untuk beramai-ramai bantah dan ban game PUBG Mobile ni. Diorang pun […]

PUBG Creator Taknak Buat PUBG 2

racun-tech-pubg-cover-art

PUBG Creator Taknak Buat PUBG 2 Okay why? Hahaha sampai orang mintak nak kedua ni dah kenapa lol. Tapi tu lah, creator PUBG, Brendan Greene dah memberikan keputusan muktamad untuk tak buat PUBG 2. Dia jugak bukannya akan masuk ke bahagian Fortnite ke apa tiba-tiba hahaha. So, jangan risau lah, dia tak mengkhianati game dia […]

Melaka Esports Days Hari Kedua!

racun-tech-melaka-mobile-legends

Melaka Esports Days Hari Kedua! Hello there ladies and gentleman and welcome to 2nd day Melaka Esports! Yeah, so semalam E-jam dah cerita kan aktiviti semalam apa yang ada untuk Melaka Esports Days yang berlangsung selama dua hari di Mahkota Parade bermula daripada semalam. Ingat gais, main organizer event ni adalah Gramixx_Esports dan main sponsor […]

Health Reminder Muncul Dalam PUBG Mobile Di India??

Health Reminder popup message ni E-jam dengar cerita sekarang asyik terkeluar je dekat bahagian India kalau diorang main lama-lama, betul ke? Haa memang betul pun tu gais dan ni katanya bukan seorang dua je kena, tapi ramai yang kena dengan popup message ni. Kalau korang tak tau lagi, sekarang ni dekat India tengah ada isu […]

Malaysia Betul-Betul Nak Haramkan PUBG!?

Alamak gais, so E-jam dengar cerita banyak yang Malaysia betul-betul nak haramkan PUBG ni huhu. Macam mana nak dapat chicken dinner lagi ni huhu sedihnyaaaa. So sejak dua menjak ni ada kejadian yang dikira sejarah paling hitam bagi New Zealand akibat genocide yang berlaku pada 15 March Jumaat lepas di masjid Al-Noor, Christchurch, ramai di […]

Ban PUBG Di Malaysia Pulak??

Hai gais! Berita baru mengenai PUBG untuk korang! Haha. Sebelum ni kita tahu, negara India telah banned game PUBG dan kali ini Malaysia pula nak ban game tersebut. Ini semua berlaku selepas peristiwa yang berlaku di Christchurch, New Zealand. Seperti yang korang tau, baru-baru ni ada kejadian yang menimpa kepada para orang Muslim yang bersolat […]