📢 Hari Raya Announcement: Please note that the final day for shipping online purchases will be Monday, April 8th. Shipments will resume after April 15th.

PUBG

Pencipta PUBG, PlayerUnknown, Meninggalkan Gamenya

Beliau merupakan perintis genre Battle Royale. Selepas bertahun menyempurnakan PUBG, Brendan “PlayerUnknown” Greene akan meninggalkan projek tersebut dan memulakan projek baru dalam PUBG Corp. Tugas itu akan diberikan kepada Taeseok Jang, art director game tersebut. Greene akan berpindah ke Amstredam daripada Seoul. Dia akan mengetuai team khas developer PUBG untuk projek seterusnya. Bila ditanyakan Greene, …

Pencipta PUBG, PlayerUnknown, Meninggalkan Gamenya Read More »

Ban PUBG Di Malaysia Pulak??

Hai gais! Berita baru mengenai PUBG untuk korang! Haha. Sebelum ni kita tahu, negara India telah banned game PUBG dan kali ini Malaysia pula nak ban game tersebut. Ini semua berlaku selepas peristiwa yang berlaku di Christchurch, New Zealand. Seperti yang korang tau, baru-baru ni ada kejadian yang menimpa kepada para orang Muslim yang bersolat …

Ban PUBG Di Malaysia Pulak?? Read More »

E-Sports PUBG Untuk 2019

Kita di Asia Tenggara sedang membangkitkan potensi e-sports. Antara game yang sedang hangat sekarang ialah PUBG. Walaupun Apex Legends sedang panas juga, ia masih baru. PUBG pula sudah established sebagai game lebih dominan buat masa ini. Sekarang, PUBG lebih bersedia untuk mengendalikan tournament mereka. Oleh itu, ini adalah perkara yang disenaraikan dalam Roadmap mereka. PUBG …

E-Sports PUBG Untuk 2019 Read More »

4 Pemain PRO PUBG Kena Banned Selama 3 Tahun?! Siapa tu???

Korang ingat lagi tak sebelum ni sis ada bagitahu lebih kurang 10 orang pemain pro PUBG kena banned sebab menggunakan ‘Hack’ kan? Ha, sekarang ni lepas siasatan dibuat oleh team PUBG Esport, mereka telah mendapati bahawa ada 4 pemain pro PUBG akan di ban selama 3 tahun dari menyertai competition PUBG Esport. 4 pemain yang …

4 Pemain PRO PUBG Kena Banned Selama 3 Tahun?! Siapa tu??? Read More »

#RacunTips: *PUBG Mobile* Dalam Vikendi map ada senjata dan kenderaan yang unik!

Setiap map di PUBG Mobile hadir dengan senjata dan kenderaan yang unik yang mempunyai kuasa atau yang paling iconic untuk map itu. Dalam peta baru kini, ada duajenis yang unik iaitu AR G36C dan snowmobile. Snowmobile Snowmobile ini direka untuk menjadi kenderaan yang perfect untuk melintasi landskap bersalji Vikendi. Map baru ni dipenuhi dengan salji …

#RacunTips: *PUBG Mobile* Dalam Vikendi map ada senjata dan kenderaan yang unik! Read More »

Scroll to Top