Use "RACUNTECH100" to get RM100 discount when you checkout with pace. Valid until 31st August. Min. Purchase from RM1000. T&C apply. Dismiss

Tag: Tencent

Tencent Meletakkan Undang-undang Untuk Streamer China

Tencent, syarikat yang monopolikan segala perkara berkaitan internet di China, telah menerapkan beberapa undang-undang baru supaya kelakuan streamers lebih terkawal semasa online. Terdapat 12 ‘nilai’ yang diharapkan streamer untuk mengikut, iaitu melarang beberapa perkara: Melanggar Nilai Sosial China berkaitan topil sensitif seperti politik, bangsa dan agama Mempromosikan atau menerbitkan perkara yang melanggar Nilai Sosial di…

CONTINUE READING Tencent Meletakkan Undang-undang Untuk Streamer China 2 min read

China dah tarik balik video games yang dibanned di China??

ChinaNumbaWan dah kembali guys! Sebelum ni kan sis ada cerita yang negara China ada banned beberapa video games termasuklah Fornite, PUBG,¬†League of Legends dan banyak lagi. Tapi sekarang China dah lepaskan beberapa video games untuk dimainkan semula, cuma tu lah game apa yang China lepaskan tu? Tencent cuba untuk kenal pasti dan sentiasa mengikuti berita…

CONTINUE READING China dah tarik balik video games yang dibanned di China?? 1 min read

Kejohanan PUBG Malaysia yang PERTAMA menawarkan hadiah wang tunai RM60,000!

Sebelum PUBG Mobile datang, game paling popular di mobile adalah Mobile Legends. Game ni ber-genre MOBA dan kebanyakkannya yang main adalah anak-anak muda Malaysia. Tapi kini, PUBG Mobile telah menarik orang ramai untuk main game ini sehinggalah ia jadi popular. So, bila dah popular, ramai la player hebat-hebat sehingga syarikat game tersebut nak buat perlawanan….

CONTINUE READING Kejohanan PUBG Malaysia yang PERTAMA menawarkan hadiah wang tunai RM60,000! 2 min read

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.