Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st September 2021. Dismiss

Category: JRPG

Kingdom Hearts 3 dan RE2 Remake Juara Januari!

Hello there guys! Okay, so kali ni E-jam nak ceritakan pasal apa yang jadi ni ha sampai title article juara bagai ni ha. Okay macam ni, seperti dah diketahui ramai, Kingdom Hearts 3 dan RE2 Remake dijual pada bulan Januari lepas. Tapi bukan jualan beshe-beshe je tau haa. Jualan diorang dah buatkan diorang game yang…

CONTINUE READING Kingdom Hearts 3 dan RE2 Remake Juara Januari! 2 min read

Game Lama Yang Abam Nak Sangat Di Remake Untuk PlayStation!

Hai korang, so, dah lama sebenarnya abam tak bercerita dan sampaikan berita-berita untuk korang pembaca setia website RacunTech ni. Biasalah ada kekangan masa sedikit. Untuk hari ni, abam tak nak la cerita tentang berita semasa yang berlaku dalam dunia gaming dan juga tech. Yang itu, kawan abam akan sampaikan. Cuma, hari ini, abam nak bersembang sikit dengan korang akan game-game yang lama, dari zaman kecik korang yang korang rasa patut di lakukan remake.  Untuk artikel kali ini, ianya berlandaskan dari Resident Evil 2 Remake sebenarnya, sebab abam tengok, selepas Capcom remake game Resident Evil 2 tu, fuhh, it’s a big hit dalam industri gaming lagi-lagi untuk Capcom yang berjaya mengembalikan nostalgia para gamers semasa zaman PlayStation 1 dulu. Artikel kali ini merupakan pandangan abam dan juga game yang abam nak sangat sangat sangat di remake. Haaa, tak perlu nak berceloteh panjang, jom kita tengok game apa yang abam nak di remake (kalau boleh la ye) dan untuk kali ini, abam buat untuk versi PlayStation je lah.

CONTINUE READING Game Lama Yang Abam Nak Sangat Di Remake Untuk PlayStation! 5 min read

AI Neural Network Memberikan Wajah Baru Final Fantasy 7!

Kenal game ni? Siapa-siapa yang pernah main PS1 mesti kenal punya game ni. Ni adalah game Final Fantasy 7 yang dikeluarkan oleh Square Enix pada tahun 1998. Game ini bergenre Adventure, Fantasy, JRPG. Okay so ceritanya? Kalau siapa-siapa yang pernah main cuba tengok, lain kan graphic dia? Well, ni sebab game ni telah upgrade graphicnya…

CONTINUE READING AI Neural Network Memberikan Wajah Baru Final Fantasy 7! 1 min read

Rumor: Persona 5 R akan hadir dalam Nintendo Switch tak lama lagi!

Mesti korang tahu kan PERSONA 5 ? Game ni adalah salah satu game JRPG yang popular pada zaman dulu. Ia adalah game eksklusif di PlayStation. So sekarang game ni akan keluar lagi untuk peminatnya. Tapi kali ni, PERSONA 5 akan hadir ke Nintendo Switch yang dipertingkatkan dan dikenali sebagai PERSONA 5 R! Menurut PersonaCentral, Atlus…

CONTINUE READING Rumor: Persona 5 R akan hadir dalam Nintendo Switch tak lama lagi! 1 min read

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.