Category: Monitor

img
author image by e-jam | Gaming Gaming Monitor Monitor pc Tips | 0 Comments | 17 Jan 2019

G-Sync Latest Update Support FreeSync!!

Hello, hello dan hello semua! Alright kali ni bro nak cerita something berkenaan dengan projek Nvidia nak buat GPU driver diorang support monitor yang ada FreeSync. Haritu kan bro dah pernah cerita pasal ni kan haa kalau tak tau, tekan…

Read more
img
author image by e-jam | Gaming Monitor Monitor Nvidia pc Razer Review Technology | 0 Comments | 09 Jan 2019

Gaming Monitor Pertama Razer?

Wow, wow dan wow! Nampaknya company Razer buat gaming monitor diorang yang pertama! Raptor 27, adalah satu gaming monitor yang mempunyai spec 27-inch 1440p IPS panel dengan 144Hz refresh rate, 1ms response time, dan support untuk AMD FreeSync. Ini merupakan kali…

Read more
img
author image by e-jam | Gaming Monitor Nvidia | 0 Comments | 09 Jan 2019

Nvidia Membuatkan G-Sync Support Monitor Freesync

Okay so sekarang, Nvidia dah announce yang diorang akan buat G-Sync support FreeSync monitors. Company Nvidia telah membuat test kepada 400 monitor yang menggunakan FreeSync dan hanya 12 yang berjaya. Nvidia sedang berusaha untuk membuatkan G-Sync berfungsi dengan monitor yang…

Read more
img
author image by Moon | Microsoft Monitor pc Technology Tips | 0 Comments | 12 Dec 2018

#RacunTips: Cara Format Storage dengan mudah

Tak kisah la dalam phone ke, laptop ke, apa pun kita mesti akan jumpa storage juga. Betul tak? Tapi kali ini sis fokus untuk Windows 10 storage. Tahu tak kenapa kita perlu format pendrive atau hard disk? Sebab mungkin banyak…

Read more
img
author image by Moon | Monitor pc Technology Uncategorized | 0 Comments | 03 Dec 2018

Intel Core i9-9900K boleh run dalam Z170 platform dengan 5.5 GHz!

Selepas i7-8700k telah berfungsi pada Z170 dan Z270 mainboards, kini i9-9900K juga berfungsi pada Z170 dan dengan 5.5 GHz clock speed. Bagi generasi terakhir keempat processor, Intel masih menggunakan soket yang sama iaitu LGA-1151. Walau bagaimanapun, pengeluar hanya membuat dua generasi…

Read more
img
author image by Moon | eSports Gaming Gaming Laptop Gaming phone Laptop Microsoft Monitor Mouse pc Phone PlayStation 4 Shooters Strategy Technology | 0 Comments | 30 Nov 2018

Mobile Legends akan join eSports untuk Sea Games 2019?!

Seperti yang kita tahu, aktiviti e-Sports semakin membangun di seluruh negara terutamanya di Asia. Jawatankuasa Penganjur Sukan SEA 2019 telah bersetuju untuk memasukkan e-Sports sebagai salah satu acara rasmi di Sukan SEA tahun depan di Filipina. Tidak ketinggalan juga, Razer…

Read more