Shooters

Lagi Best Daripada PUBG Dan FORTNITE!!!

Kebanyakan gamer sekarang aku tengok beli PC nak main satu game je: PUBG. Bayangkan, beli spec tinggi-tinggi macam nak buat filem, sampai cecah RM 5K. Last-last main game free yang setaraf ngan phone je. Aku faham. Call Of Duty kene bayar, Fortnite pulak macam kanak-kanak punya je, DOTA 2 ramai smurfing. So nak main apa …

Lagi Best Daripada PUBG Dan FORTNITE!!! Read More »

Map Istana CSGO Di Dunia Nyata

Terdapat sebuah map dalam Counter Strike: Global Offensive yang bernama de_castle.¬† Dalam game, players lawan daripada kawasan dalaman hingga ke dalam gua membuatkan ia agak ikonik. Tahukah anda istana tu wujud di Europe? Aku pun baru tahu. 3kliksphilip merupakan seorang Youtuber Eropah yang fokus kepada CS:GO secara spesifik. Dalam video tersebut, dia terbang ke Slovania …

Map Istana CSGO Di Dunia Nyata Read More »

Infinity Ward Mungkin Akan Keluar Game Call Of Duty Baru

Ashton Williams, seorang senior manager komunikasi di Infinity Ward, sejak awal Disember tweet gif-gif yang berunsur menyeramkan atau dengan nama yang lebih tepatnya ‘spooky’ pada setiap hari. Para spekulasi di Internet mula mengesyaki bahawa sebuah game Call Of Duty yang baru akan diumumkan tidak lama lagi. Antara tweet Ashton, https://twitter.com/ashtonisVULCAN/status/1072023739825438720 https://twitter.com/ashtonisVULCAN/status/1077760841959727104 Call Of Duty merupakan …

Infinity Ward Mungkin Akan Keluar Game Call Of Duty Baru Read More »

4 Pemain PRO PUBG Kena Banned Selama 3 Tahun?! Siapa tu???

Korang ingat lagi tak sebelum ni sis ada bagitahu lebih kurang 10 orang pemain pro PUBG kena banned sebab menggunakan ‘Hack’ kan? Ha, sekarang ni lepas siasatan dibuat oleh team PUBG Esport, mereka telah mendapati bahawa ada 4 pemain pro PUBG akan di ban selama 3 tahun dari menyertai competition PUBG Esport. 4 pemain yang …

4 Pemain PRO PUBG Kena Banned Selama 3 Tahun?! Siapa tu??? Read More »

China dah tarik balik video games yang dibanned di China??

ChinaNumbaWan dah kembali guys! Sebelum ni kan sis ada cerita yang negara China ada banned beberapa video games termasuklah Fornite, PUBG,¬†League of Legends dan banyak lagi. Tapi sekarang China dah lepaskan beberapa video games untuk dimainkan semula, cuma tu lah game apa yang China lepaskan tu? Tencent cuba untuk kenal pasti dan sentiasa mengikuti berita …

China dah tarik balik video games yang dibanned di China?? Read More »

#RacunTips: *PUBG Mobile* Dalam Vikendi map ada senjata dan kenderaan yang unik!

Setiap map di PUBG Mobile hadir dengan senjata dan kenderaan yang unik yang mempunyai kuasa atau yang paling iconic untuk map itu. Dalam peta baru kini, ada duajenis yang unik iaitu AR G36C dan snowmobile. Snowmobile Snowmobile ini direka untuk menjadi kenderaan yang perfect untuk melintasi landskap bersalji Vikendi. Map baru ni dipenuhi dengan salji …

#RacunTips: *PUBG Mobile* Dalam Vikendi map ada senjata dan kenderaan yang unik! Read More »

Scroll to Top