Important Announcement: Our last ship-out date for website orders will be on 29th April 2022. Any purchase made after, will be shipped out starting 9th May 2022 onward.​

Category: Tips

#RacunTips Cara Mendarat Terbaik Dalam Apex Legends

Sudah seminggu sejak hari release Apex Legends, dan mereka berjaya mendapatkan 25 juta players bermain. Disebabkan game ini masih baru, banyak sangat benda yang masih ramai tak tahu nak buat apabila bermula satu match. Mari aku bagi sikit tips untuk korang. Pertama sekali yang perlu diingat, map Apex Legends ni besar tapi ia masih terkawal. […]

CONTINUE READING #RacunTips Cara Mendarat Terbaik Dalam Apex Legends 2 min read

#RacunTips: Cara Format Storage dengan mudah

Tak kisah la dalam phone ke, laptop ke, apa pun kita mesti akan jumpa storage juga. Betul tak? Tapi kali ini sis fokus untuk Windows 10 storage. Tahu tak kenapa kita perlu format pendrive atau hard disk? Sebab mungkin banyak file yang tak perlu dan hanya memenuhkan space korang. So, sekarang sis nak share tips […]

CONTINUE READING #RacunTips: Cara Format Storage dengan mudah 2 min read

ASUS keluarkan Monitor ROG STRIX Baru??

Sis dapat tahu yang Asus telah menambah produk baru di laman webnya. Tahu tak apa produk baru mereka? Ha, mereka keluarkan monitor baru iaitu ROG Strix XG32VQR yang lebih kurang sama cirinya seperti ROG Strix XG32VQ. Kedua-duanya mempunyai paparan 32 inci dengan resolusi 2560 x 1440 dan refresh rate 144Hz yang pantas dan hampir sama. […]

CONTINUE READING ASUS keluarkan Monitor ROG STRIX Baru?? 1 min read

Adakah Nvidia GeForce RTX 2060 akan sepantas GeForce GTX 1070 Ti??

Korang tahu tak, GeForce GTX 1060 telah di-match-kan dengan performance GeForce GTX 980, yang memberikan peningkatan besar-besaran bagi mereka yang hanya mampu membeli kad grafik mid-range. Ni dia, nampaknya generasi baru yang akan datang akan ‘menyerang’ tak lama lagi. GeForce RTX 2060 dijangka lebih cepat daripada GeForce GTX 1070, tetapi hanya sedikit di bawah GeForce […]

CONTINUE READING Adakah Nvidia GeForce RTX 2060 akan sepantas GeForce GTX 1070 Ti?? 1 min read
Posted in
Posted in

Fan settings apa yang perlu dilakukan pada PC?

Macam mana nak adjust kelajuan kipas PC dalam BIOS? Haaa Kipas adalah satu komponen yang berperanan penting dalam menjaga sistem untuk berjalan dengan lancar. Ia mempunya saiz yang berbeza dan reka bentuk sirip yang memberikan kesan terhadap kecekapan dan prestasi setiap kipas. Setiap kipas boleh mempunyai kelajuannya dengan jenis kipas yang ada mengikut kemampuan pc. […]

CONTINUE READING Fan settings apa yang perlu dilakukan pada PC? 2 min read
Posted in
Posted in

Fallout 76 BETA, Guide Untuk Dapatkan ‘Best Performance’

Abam percaya yang ramai di kalangan pengikut dan juga pembaca Racuntech ni, mereka adalah yang bangsawan dan juga, terlibat dalam kejar mengejar PC (PC Master Race) yang takkan pernah ada penghujungnya. Dan, dikalangan korang, mesti ada yang minat akan siri game Fallout kan? Jadi, berita baik, diperkatakan yang Fallout 76 BETA akan dilancarkan tidak lama lagi! Khabar angin kata selasa (Mungkin jugak Rabu kalau ikut timezone). Untuk hari ni, aku nak kongsikan sedikit, bagaimana untuk korang dapatkan ‘Best performance’ untuk main Fallout 76 ni.

CONTINUE READING Fallout 76 BETA, Guide Untuk Dapatkan ‘Best Performance’ 1 min read

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.