Speaker komputer yang paling terbaik dalam tahun 2018!



Siapa dalam plan nak beli speaker? Tak kisah lah bajet korang berapa untuk beli speaker, sis tetap nak share the best speaker untuk komputer dalam tahun ini, 2018.

Sekiranya korang mempunyai speaker komputer terbaik, korang pasti akan lebih enjoy apabila mendengar sound tanpa ada gangguan macam bunyi ‘zzzzz’. Harap korang tahu lah. Sebenarnya ramai orang lebih sukakan guna headset untuk main game, tapi speaker boleh lagi meniru pengalaman bunyi dengan lebih jelas dan ia mempunyai harga yang lebih rendah berbanding dengan headset. So, korang tak akan rasa ada something ditelinga yang boleh membuatkan telinga korang panas dan berpeluh. Kan? Cumanya, kalau takda org dekat rumah, korang syokla sebab dapat kuatkan volume speaker tu. tapi kalau ada orang lain, better slow kan lah untuk hormati mereka.

Even banyak generic yang ada, beberapa speaker komputer terbaik sebenarnya direka untuk gaming dan pemain dan mempunyai ciri tambahan yang membuat mereka lebih sesuai untuk sesi Battlefield. Speaker juga boleh menjadi satu tambahan yang bergaya untuk rig korang. Contohnya, Harmon Kardon Soundsticks yang kelihatan menawan dan Logitech G560 yang mempunyai ciri Lightsync yang cantik dan meningkatkan audio korang dengan warna dan cahaya.

Bukan tu je, ada yang jenis wireless dan wires, yang mempunyai reka bentuk yang menawan untuk setiap jenis speaker. Dibawah ini, sis share speaker yang telah dipilih untuk korang ketahuinya dengan lebih lanjut.

1. Logitech G560 (Gaming speaker paling terbaik)

Weight: 1.79kg (satellites) 5.5kg (sub)/ Size: 5.8 x 6.5 x 4.6 in (satellites) 15.9 x 10 x 8.1 in (sub)/ Drivers: 6.5-in subwoofer, 2-in tweeters / Supported Connectivity: USB, 3.5mm, Bluetooth

Kelebihan: Mempunyai lampu RGB Immersive Lightsync, dibina di DTS: X Surround Maya.
Kekurangan: Tiada independant volume/kawalan bass bebas, Lightsync berfungsi dengan baik sehingga against wall.

2. Klipsch R-15PM (High end speaker yang paling terbaik)

Weight: 10.3 lbs (4.67kg)/ Size: 12.5 x 7 x 8.11 in/ Drivers: 5.25-in subwoofer, 1-in tweeters/ Supported Connectivity: USB, Optical, 3.5mm, Bluetooth

3. Harmon Kardon SoundSticks Wireless (Design speaker yang paling terbaik)

Weight: 1.5 lb (0.7kg) satellites 4.9 lb (2.2kg) sub/ Size: 2 x 10 in (satellites) 9.19 x 10.19 in (sub)/ Drivers: 6-in subwoofer, 1-in tweeters/ Supported Connectivity: 3.5mm, Bluetooth

4. Razer Leviathan Sound Bar (Speaker sound bar paling terbaik)

Weight: 4.4lbs / 2kg (soundbar) 5.1lbs / 2.35kg (sub)/ Size: 19.7 x 3 x 2.8 in/ Drivers: 5.25-in subwoofer, .74-in tweeters, 2.5-in full range/ Supported Connectivity: Optical, 3.5mm, Bluetooth, NFC

Kelebihan: Mempunyai Bluetooth, Dolby 5.2 virtual surround.
Kekurangan: Harga yang mahal.

5. Klipsch Promedia 2.1 (Speaker mid range paling terbaik)

6. Creative A250 (Speaker bajet paling terbaik)

Weight: 258g (9.1oz) (left satellite) 361g (12.7oz) (right satellite) 1.56kg (3.44lbs) (sub)/ Size: 2.83 x 5.79 x 3.11 in (satellites) 7.20 x 8.86 x 7.48 in (sub)/ Supported Connectivity: 3.5mm

Speaker- speaker di atas telah diuji untuk permainan PC. Setiap set speaker tersebut mempunyai pelbagai ciri yang berbeza dengan diuji melalui beberapa permainan dengan soundtracks dan bunyi seperti Skyrim, Dark Souls 3, Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch dan Furi. Ujian juga dibuat keatas filem seperti Jurassic Wold dan pelbagai album dalam format FLAC lossless seperti  Daft Punk’s Random Access Memories and Psychic dari Darkside.
Jadi, korang belilah mana yang terbaik bagi korang. Selesai kerja sis untuk share speaker yang terbaik untuk komputer korang terutamanya pemain-pemain game tegar. Kalau sis, mungkin lagi suka guna speaker sebab telinga tak rasa sakit. Kalau pakai headset berjam-jam, telinga rasa panas dan rimas tau. So, sis lagi sukaguna speaker. hihi

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.







[ivory-search id="9662" title="Default Search Form"]

Laman Social Kami

Komen Terkini

%d bloggers like this: