RAM
Posted in
Posted in


Korang dah baca kan tajuk. RAM boleh mencapai semurah RM300. Kali terakhir RAM semurah ni ialah pada tahu 2016. Disebabkan demand smartphone pakai chip DDR4, banyak stok nak buat untuk PC menjadi sikit. Inilah masanya untuk korang beli RAM bebanyak sebelum dia kembali mahal.

Penggunaan RAM dalam PC adalah penting. Ramai yang bila cerita pasal nak upgrade mesti sibuk dengan GPU atau CPU je. Sebenarnya, kalau CPU dan GPU laju mana pun tapi ada sebatang RAM 1gb pun lembap gak. Nak bukak dua tab Google Chrome6 pun hang. So ambik note sikit supaya takde la upgrade mahal-mahal tapi nak bukak Apex Legends pun mengambil masa sejam. Kalo nak tambah ilmu sikit pasal RAM, klik di sini.

Sekiranya korang betul-betul la nak upgrade RAM, kami di Racun Tech ada tengah jualan panas. Model Klevv Bolt X DDR4 8gb la antara RAM yang murah tu. RM259 je bro. Baki boleh la beli headphone baru ke. So datang sekarang ke Racun Tech sementara stok masih ada.

P/s: Anda tidak tahu dekat mana nak buat servis komputer? Nak beli dan upgrade pc? Call team Racuntech untuk bantu anda.


Join the conversation

Request a call

TOP

Search racuntech.com

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist! VIEW WISHLIST