Racuntech Penang is currently close due to renovation until 1st August 2021. Dismiss

Tag: Windows 10

Windows 10 Merampas 7GB Storage Space Dalam Update Terbaru!!

Alamak, sejak Microsoft telah komited nak update Windows 10 dua kali setahun, dan nak buat pelancaran lagi smooth, Microsoft akan membuat update Windows terbaru yang akan claim 7GB daripada storage space. Yes, tu agak besar tu kan? Bro pun terkejut dengar berita ni tau. “Gol kami adalah untuk memastikan fungsi harian PC anda dengan memastikan…

CONTINUE READING Windows 10 Merampas 7GB Storage Space Dalam Update Terbaru!! 2 min read

Harga RAM Boleh Menurun Sehingga 20% Pada 2019!?

Alright so, bro ada satu berita baik untuk hardcore gamers kat luar sana lagi-lagi computer geek yang suka dengan barang PC haa kan. So, apa berita baiknya? Haa bro dengar cerita bahawa mengikut ramalan, harga RAM PC boleh menurun sehingga 20%. Ramalan ini datang walaupun pengeluar RAM memotong supply untuk mengekalkan harga standard bagi RAM…

CONTINUE READING Harga RAM Boleh Menurun Sehingga 20% Pada 2019!? 1 min read
Posted in
Posted in

*Terkini- Update Windows 10 October 2018 dah boleh download secara manual.

Sebelum ini, update Windows 10 October 2018 ada beberapa isu yang telah dihadapi oleh pengguna apabila mereka selesai update tersebut. Microsoft telah menyelesaikan beberapa masalah dan bugs yang menghalang pengguna untuk update Windows 10 October 2018 pada sistem tertentu. So, sekarang Microsoft sudah naikkan semula fail update October 2018 itu dan ia boleh di download…

CONTINUE READING *Terkini- Update Windows 10 October 2018 dah boleh download secara manual. 1 min read

#RacunTips: Cara Format Storage dengan mudah

Tak kisah la dalam phone ke, laptop ke, apa pun kita mesti akan jumpa storage juga. Betul tak? Tapi kali ini sis fokus untuk Windows 10 storage. Tahu tak kenapa kita perlu format pendrive atau hard disk? Sebab mungkin banyak file yang tak perlu dan hanya memenuhkan space korang. So, sekarang sis nak share tips…

CONTINUE READING #RacunTips: Cara Format Storage dengan mudah 3 min read

Microsoft membuat tawaran semula untuk Update Windows 10 Oktober 2018

Microsoft kini akan memantau balik secara teliti dengan keputusan untuk kembali update dalam setiap fasa. Sebelum ini, syarikat Microsoft telah menawarkan update Windows 10 Oktober 2018 pada bulan yang lalu. Tetapi, pada bulan itu juga, ramai pengguna melaporkan yang mereka kehilangan segala fail-fail dan dokumen mereka selepas membuat update Windows 10 Oktober tersebut. Mereka kecewa…

CONTINUE READING Microsoft membuat tawaran semula untuk Update Windows 10 Oktober 2018 1 min read

Request a call

TOP

SHOPPING BAG 0

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.