Category: Strategy

Posted in
Posted in

4 Pemain PRO PUBG Kena Banned Selama 3 Tahun?! Siapa tu???

Korang ingat lagi tak sebelum ni sis ada bagitahu lebih kurang 10 orang pemain pro PUBG kena banned sebab menggunakan ‘Hack’ kan? Ha, sekarang ni lepas siasatan dibuat oleh team PUBG Esport, mereka telah mendapati bahawa ada 4 pemain pro PUBG akan di ban selama 3 tahun dari menyertai competition PUBG Esport. 4 pemain yang […]

CONTINUE READING 4 Pemain PRO PUBG Kena Banned Selama 3 Tahun?! Siapa tu??? 1 min read

#RacunTips: *PUBG Mobile* Dalam Vikendi map ada senjata dan kenderaan yang unik!

Setiap map di PUBG Mobile hadir dengan senjata dan kenderaan yang unik yang mempunyai kuasa atau yang paling iconic untuk map itu. Dalam peta baru kini, ada duajenis yang unik iaitu AR G36C dan snowmobile. Snowmobile Snowmobile ini direka untuk menjadi kenderaan yang perfect untuk melintasi landskap bersalji Vikendi. Map baru ni dipenuhi dengan salji […]

CONTINUE READING #RacunTips: *PUBG Mobile* Dalam Vikendi map ada senjata dan kenderaan yang unik! 1 min read
Posted in
Posted in

Pemain Fallout 76 yang kena banned dah boleh main balik, tapi dengan syarat kena buat essay kepada Bethesda! Seriously??

Tak tahu lah kenapa Fallout 76 pun salah satu game yang ada masalah ni. Hmm, tak best la kalau ada masalah je, even ada mods yang boleh improve dalam game tapi kalau mods tu pun haram, memang kena banned la dengan Bethesda. Bukan tu je, player yang cheat, dan perangai tak ikut rules game pun […]

CONTINUE READING Pemain Fallout 76 yang kena banned dah boleh main balik, tapi dengan syarat kena buat essay kepada Bethesda! Seriously?? 1 min read
Posted in
Posted in

Lebih 30k akaun PUBG kena banned!

Sebelum ni, sis ada cerita ada beberapa akaun pemain pro PUBG kena banned sebab guna hack dalam tournament. Tapi sekarang bukan pemain pro je kena banned, malah pemain PC lain pun kena juga tau! Korang ada ke jadi salah seorang yang akaun kena banned? Haha Kalau korang nak tahu, lebih 30,000 akaun pemain PUBG kena […]

CONTINUE READING Lebih 30k akaun PUBG kena banned! 1 min read

Developer Shawn Beck partner dengan Samsung untuk berikan Pendidikan Digital kepada Kanak-Kanak

Program Samsung Smart School mahu menggunakan smart device untuk segala kandungan dan penyelesaian dalam pembelajaran, dan latihan guru akan dibuat. Inisiatif ini dibuat untuk pelajar kini mengenali dunia teknologi IT dengan lebih luas untuk masa akan datang. Banyak kelebihan sekiranya program ini dilakukan termasuklah kelas interactive, aktiviti kolaborasi antara satu sama lain, motivational environments dan […]

CONTINUE READING Developer Shawn Beck partner dengan Samsung untuk berikan Pendidikan Digital kepada Kanak-Kanak 1 min read
Posted in
Posted in

PUBG: Pemain PRO kena banned sebab disyaki menipu dalam tournament??

Untuk pengetahuan korang, baru-baru ni PUBG ada keluarkan satu software iaitu anti-cheat software yang mana software ini akan detect cheaters dalam game untuk setiap pemain termasuklah pemain-pemain PRO. Apabila ada tournament PUBG, software anti-cheat ini akan digunakan. Dan sejak software ni digunakan, terdapat beberapa pemain PRO adalah cheaters dan dikenakan banned. Menurut seorang pengguna Reddit, […]

CONTINUE READING PUBG: Pemain PRO kena banned sebab disyaki menipu dalam tournament?? 1 min read

Request a call

TOP
Arrow Chevron

SHOPPING BAG 0

ACCOUNT
Wishlist
Wishlist
Login
Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.